Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Skanieji varškės „ežiukai“ – vienus nukels į vaikystę, kitiems gal bus nauja pažintis

Mažus pailgus virtinukus, vadinamus „ežiukais“, daug kas dar pamena iš vaikystės. Tai klasikinis močiučių ruošiamas patiekalas, kuriam tereikia paprastų produktų, o įdomiausia proceso dalimi tampa „ežiukų“ formavimas, kur pagrindiniu įrankiu tampa paprasčiausia tarka. Jei užplūs nostalgija ar su „ežiukais“ norėsit supažindint savo atžalas, nedvejokit ir jų išsivirkit!
Varškės „ežiukai“
Varškės „ežiukai“ / Astos Černės nuotr.

Ingredientai:

  • 280 g miltų;
  • 100 g varškės;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis cukraus;
  • vandens.

Gaminimas:

1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą (vandenį pilkite dalimis, taip pajusite, kiek jo reikia).

2. Iš tešlos tarp delnų suvoliokite į piršto storumo volelius, o tada juos supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per smulkios tarkos antrąją pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.

3. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį, kai užvirs, jį pasūdykite.

4. Vandeniui užvirus, atsargiai sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras formos.

5. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite.

6. Dar karštus „ežiukus“ patiekite su saldžiais priedais (uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (grietinės ir spirgučių, grietinės ir sviesto padažu ar vien tik grietine).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos