Ingredientai:
- 2 mangai, gerai prinokę, bet dar standūs, nepernokę;
- 3 avokadai, gerai prinokę, tačiau dar ne kreminiai, o pjaustomi;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 1 šviežia raudona aitrioji paprika;
- 1 raudonasis svogūnas;
- sauja šviežių kalendrų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 žaliosios citrinos (laimo) išspaustos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. skysto medaus, klevų ar agavų sirupo;
- žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Mangus supjaustykite gana stambiais kubeliais, avokadus – mažesniais, raudonąjį svogūną – visai mažyčiais smulkiai kubeliais arba plonais pusžiedžiais. Papriką supjaustykite kvadratėliais, o aitriąją papriką pjaukite išilgai pusiau ir tada susmulkinkite. Kalendras stambiai sukapokite. Visus šiuos ingredientus berkite į nemažą dubenį.
2. Likusius ingredientus supilkite ir suberkite į atskirą nediduką dubenėlį, išmaišykite šluotele ar šakute, o tada supilkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite.