Skanu ir sotu: Viduržemio jūros stiliaus daržovių salotos su avinžirniais

Tie, kam šią vasarą pavyko pakeliauti, dažnai rinkosi Italiją, Ispaniją ar Graikiją, o čia galbūt teko skanauti salotų, kuriose karaliauja įvairios daržovės ir sūris. Jei panašias salotas nutarėte ruošti ir grįžę, išbandykite paskanintas avinžirniais – jos tokios pat skanios, tik dar ir kiek sotesnės, tad tiks net kaip pietų patiekalas.
Viduržemio jūros stiliaus daržovių salotos su avinžirniais
Viduržemio jūros stiliaus daržovių salotos su avinžirniais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 sauja mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 1 agurkas (kuo mažiau vandeningas), supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais;
  • keliolika juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 1 nedidelė skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perplautų po šaltu vandeniu;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto ar supjaustyto kubeliais;
  • kelios šakelės petražolių, sukapotos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite salotų užpilą, kurį pagaminsite mažame indelyje suplakę aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir kapotas petražoles. Druskos nepadauginkite, nes ir fetos sūris dar suteiks salotoms sūrumo.

2. Į platų dubenį dėkite visus ingredientus, išskyrus fetos sūrį, apipilkite pasigamintu užpilu ir išmaišykite. Galiausiai ant viršaus suberkite smulkintą fetos sūrį ir galite skanauti.

Vida Press nuotr./Viduržemio jūros stiliaus daržovių salotos su avinžirniais
Vida Press nuotr./Viduržemio jūros stiliaus daržovių salotos su avinžirniais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis