„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Skanumėlis: voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai

Jei ir pas jus yra voveraičių perteklius ir nežinote, kur jas panaudoti, puikus sprendimo būdas – pakepinti su daržovėmis ir užšaldyti. Tuomet jomis galėsite mėgautis vos tik panorėję. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi puikiu voveraičių receptu.
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai / Vandos Unčiūrienės nuotr.

Reikės:

  • 400 g voveraičių apvirtų (apvirti nebūtina, bet tokiu būdu nesusidaro skysčio pertekliaus ir skonis švelnesnis)
  • 200 g morkų
  • 100 g svogūnų
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

Svogūnus supjaustome ir apkepame keptuvėje su lydytu sviestu.

Tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepame dar keletą minučių.

Galiausiai sudedame voveraites, prieskonius ir pakepame dar 4-5 min.

Paruoštus grybus atvėsiname, sudedame į šaldymui skirtus indelius ir dedame į šaldiklį.

Skanaus!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“