Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanus duetas savaitgaliui: originalus omletas ir trapios tešlos pyragas su varškės įdaru

Savaitgalis – tas laikas, kai norisi pasilepinti ir palepinti kitus. Ir tą galima daryti jau nuo pat ryto. Išbandykite 2 patiekalus, kurių receptais dalinasi TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas. Pirmasis jų pusryčiams siūlo išsikepti ne įprastą omletą, o susuktą į tortiliją, o profesionalus konditeris Ali desertui kviečia pasigaminti trapios tešlos pyragą su kreminiu varškės įdaru, kvepiančiu vanile.
Savaitgalio skanėstų duetas
Savaitgalio skanėstų duetas / TV3 nuotr.

Omletas su pievagrybiais tortilijoje

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 šalotiniai svogūnai;
  • 4-5 pievagrybiai;
  • alyvuogių aliejaus
  • 4-6 kiaušiniai;
  • 50-70 ml grietinėlės;
  • 70-80 g parmezano sūrio;
  • persilado prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2 tortilijos.

Gaminimas:

1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis.

2. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus suberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.

3. Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, persilado prieskonių, druskos, pipirų ir išmaišyti. Pusę plakinio pilti į keptuvę ant svogūnų, ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros. Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol visiškai iškeps. Omletą apversti ir apkepti kitą pusę su tortilija. Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.

4. Antrai porciją viską kartoti. Valgyti su mėgstamomis salotomis.

TV3 nuotr. /Omletas su pievagrybiais tortilijoje
TV3 nuotr. /Omletas su pievagrybiais tortilijoje

Trapus pyragas su varškės įdaru

Ingredientai:

tešlai:

  • 260 g sviesto;
  • 260 g cukraus;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • 600 g miltų;
  • 2 kiaušiniai.

varškės įdarui:

  • 250 g kreminio sūrio;
  • 125 g varškės;
  • 75 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 10 g kukurūzų krakmolo;
  • vanilės ekstrakto;
  • 50 g razinų.

grietinėlės kremui:

  • 300 g grietinėlės;
  • 30 g cukraus.

Gaminimas:

1. Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją perskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.

2. Įdarui visus ingredientus, išskyrus razinas, trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į ją įmaišyti razinas.

3. Formuoti pyraga reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna.

4. Ant viršaus uždėti antrąjį tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.

5. Kepti iki 155°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 55 min.

TV3 nuotr. /Trapus pyragas su varškės įdaru
TV3 nuotr. /Trapus pyragas su varškės įdaru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai