Skanus ir šiltas, ir šaltas: kišas su žalumynais ir cukinija

Nesaldūs pyragai vasarą gali tapti tikru išsigelbėjimu. Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.
Kišas su cukinija
Kišas su cukinija / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 125 g atšaldyto sviesto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4–5 valg. šaukšt. ledinio vandens.

Įdarui:

  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g neriebios grietinėlės;
  • 100 g grietinės;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 1/2 poro;
  • didelė sauja špinatų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 100 g burokine tarka sutarkuoto fermentinio sūrio;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasigaminkite tešlą (galima ir iš vakaro). Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dėkite į dubenį ir trinkite tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais (darykite tą greitai ir stenkitės, kad sviestas nepradėtų tirpti). Į šiuos trupinius pilkite vandenį ir greitai suminkykite tešlos rutuliuką. Dėkite jį bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, porą – žiedais, nuskabykite kietus špinatų kotelius. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai – kol poras ir cukinija kiek suminkštės, o špinatai sukris – pakepinkite daržoves.

3. Tuo metu atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinius su grietine, grietinėle, trupučiu druskos ir pipirų.

4. Apvalią kepimo formą neaukštais kraštais išklokite tešla – ji turi gerai padengti kraštelius (jei patinka, galite naudoti ir nedideles formeles). Dėkite kepimo formą su tešlos „dubenėliu“ į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min (pyragėlius mažose formelėse – apie 7 min).

5. Ištraukite kepimo formą ir berkite ant tešlos sūrį, ant jo tolygiai paskleiskite apkeptas daržoves, o galiausiai supilkite kiaušinių-grietinės plakinį.

6. Dėkite kepimo atgal į orkaitę ir kepkite dar 25–30 min., arba kol viršus sutvirtės ir ims darytis auksiškai geltonas. Kiek atvėsinkite ir patiekite su lengvomis žalėsių salotomis. Likučius laikykite šaldytuve – šis kepinys labai skanus ir šaltas.

Vida Press nuotr./Mini kišai su cukinija
Vida Press nuotr./Mini kišai su cukinija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis