„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Skanūs ir sveikesni naminiai tepami sūreliai: 4 vasariški receptai

Turėti šaldytuve tepamo sūrelio itin pravartu, kai išalkus norisi greitai užkąsti. Su šiuo universaliu ingredientu galima paruošti daugybę originalių užkandžių. O dar geriau, kad tokių sūrelių galima pasigaminti patiems, tuomet net nereikės pirkti, be to, netrūkstant šviežių žolelių, dar ir galima mėgautis įvairiais vasariškais skoniais.
Sūrio užtepėlė su žolelėmis
Sūrio užtepėlė su žolelėmis / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai cituojamos prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės teigimu, norintys gali išbandyti ir naminius tepamo sūrelio, gardinamo įvairiausiomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, receptus.

V.Juodkazienė pataria šiltuoju metų sezonu į sūrelius įmaišyti iš daržo nuskintų prieskoninių augalų – petražolių, krapų ar baziliko. Šviežiai susmulkintos žolelės, anot ekspertės, suteiks ne tik ryškų skonį, bet ir gaivų aromatą.

Sumanius namuose pasigaminti tepamo sūrelio, tereikia išsirinkti sūrį, iš kurio gaminsite užtepėlę bei kelis prieskoninius ingredientus, kurie suteiks sūreliui unikalų skonį. „Tepamo sūrelio sudėtyje dažniausiai dominuoja kreminės konsistencijos sūris. Bet sūriai, kurie yra pakankamai minkšti, taip pat yra tinkami užtepėlės gamybai. Pavyzdžiui, rikotos ar feta sūriai – puikios alternatyvos kreminiam sūriui“, – atskleidžia V.Juodkazienė.

Norintiems pasigaminti gaivių vasariškų sūrio užtepėlių, maisto ekspertė siūlo keletą išskirtinio skonio receptų.

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Ingredientai:

  • 200 g minkšto sviesto;
  • 230 g kreminio sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 susmulkintos česnako galvutės;
  • kelios petražolių šakelės;
  • kelios krapų šakelės;
  • 3 baziliko lapeliai;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką.

2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovėti šaldytuve.

3. Skanaukite su duonos traškučiais.

Fotolia nuotr./Sūrio ir varškės užtepėlė
Fotolia nuotr./Sūrio ir varškės užtepėlė

Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku

Ingredientai:

  • 6 baziliko lapeliai;
  • 3 česnako galvutės;
  • 230 g kreminio sūrio;
  • 150 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • 115 g graikinių riešutų;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Elektriniame maišytuve gerai susmulkinkite baziliką ir česnaką. Sudėkite kreminį sūrį, parmezaną, graikinius riešutus, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą gerai išsukite.

2. Tepamą sūrelį patiekite papuošdami keliais baziliko lapeliais.

Mariaus Žičiaus nuotr./Duonos ir agurkų bokštelis su sūrio užtepėle
Mariaus Žičiaus nuotr./Duonos ir agurkų bokštelis su sūrio užtepėle

Tepamas rikotos sūrelis su šviežiomis žolelėmis

Ingredientai:

  • 450 g rikotos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 susmulkinta česnako galvutė;
  • 25 g alyvuogių aliejaus;
  • 20 g šviežių petražolių;
  • 20 g šviežių mėtų;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis druskos.
Vida Press nuotr./Sūrio užtepėlė
Vida Press nuotr./Sūrio užtepėlė

Gaminimas:

1. Elektriniame maišytuve iki vientisos masės išsukite rikotos sūrį, citrinos žievelę, citrinos sultis, česnaką ir alyvuogių aliejų.

2. Susmulkintas žoleles (petražoles, mėtą) sudėkite į masę ir dar kartą išmaišykite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Patiekite su skrudinta prancūziška duona.

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Ingredientai:

  • 230 g kreminio sūrio;
  • 110 g sutrupinto feta sūrio;
  • 2 susmulkintos česnako galvutės;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai smulkintų krapų.

Gaminimas:

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus.

2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms.

3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs