Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos;
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 3 morkos, supjautytos kubeliais;
- 1 saliero stiebas, supjaustytas kubeliais;
- nedidelis puodelis šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. Vorčesterio padažo;
- 1-1,5 l jautienos sultinio (tiks ir daržovių);
- buvių košės likučių ar šiek tiek šviežiai paruoštos, patiekimui;
- kapotų šviežių petražolių, patiekimui.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite platų puodą storu dugnu, įpilkite aliejaus, suberkite maltą jautieną ir pakepinkite nuolat pakapodami mentele ir pavartydami, kad mėsa nesukeptų į kelis gabalus, bet išliktų biri. Perdėkite į dubenį.
2. Į puodą, kuriame kepė malta jautiena, berkite svogūnus, pakepinkite, kol taps skaidrūs, berkite česnaką, pakepinkite 30 sekundžių, tuomet suberkite morkas ir salierus, kepinkite 3-4 min. nuolat pamaišydami, kol pakvips.
3. Į puodą su daržovėmis grąžinkite maltą jautieną, pilkite Vorčesterio padažą, garstyčias, dėkite pomidorų pastą, o galiausiai supilkite sultinį. Virkite 15-20 min., kol morkos bus visiškai išvirusios. Į virimo pabaigą suberkite žirnelius, leiskite jiems visiškai išvirti.
4. Išvirusiai sriubai leiskite šiek tiek pastovėsi, patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.
5. Pilkite į lėkštes, įberkite kapotų petražolių, šviežiai maltų juodųjų pipirų, į lėkštės vidurį tupdykite po kauburėlį bulvių košės, semdami šaukštu sriubos, kartu kabinkite ir jos.