Itališki virtinukai gnocchi su rikotos sūriu
Ingredientai:
gnocchi tešlai:
- 400 g bulvių;
- 2 kiaušiniai;
- 200 g rikotos sūrio;
- 50 g parmezano sūrio;
- 250 g miltų.
padažui:
- 150 g sviesto;
- keli šalavijo lapeliai;
- persilado prieskonių;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti.
2. Iš trintų bulvių suformuoti „šulinėlį“, suberti miltus, rikotos sūrį, tarkuotą parmezano sūrį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
3. Gautą masę padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio „dešreles“. Supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į pasūdytą verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes ir kiaurasamčiu ištraukti į indą.
4. Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą ir jam pradėjus skystėti, įmesti šalavijo lapus. Pakepinti, kol šalavijo lapeliai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Į keptuvę sudėti gnocchi, paskaninti pipirais ir persilado prieskoniais. Užtenka apkepti 2 minutes ir jau galima ragauti. Kad būtų dar skaniau, patiekiant užberti šiek tiek parmezano sūrio.
Trupininis miško uogų pyragas
Ingredientai:
trupiniams:
- 100 g šalto sviesto;
- 50 g avižinių dribsnių;
- 100 g miltų;
- 150 g rudojo cukraus;
- ¼ arbat. šaukšt. cinamono;
- ¼ arbat. šaukšt. druskos.
uogų įdarui:
- 300 g aviečių;
- 350 g šilauogių ar mėlynių;
- 200 g gervuogių;
- 70 g cukraus;
- 1 citrina.
ledams:
- 500 g šaldytų aviečių;
- 500 g grietinėlės;
- 50 g cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Visus trupiniams skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol masė susijungs į trupinius. Juos palaikyti šaldytuve, kol sviestas sutvirtės.
2. Uogas sumaišyti su pusės citrinos sultimis, cukrumi ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės. Jas sudėti į kepimo indelius maždaug iki pusės. Ant viršaus sudėti trupinius.
3. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (jei gaminate vieną didelį pyragą, tuomet kepkite ilgiau).
4. Ledams šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su karštu desertu.