Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Skanus savaitgalio duetas: itališki virtinukai ir uogų desertas su naminiais ledais

Kol aviečių sezonas dar nesibaigė, TV laidos „Gardu gardu“ laidos vedėjas ir profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti gardžių pyragėlių su gausiu uogų sluoksniu. Jie tikrai nukels jus į vasarą! O šefas Gian Luca Demarco pakvies pasiruošti tradicinių itališkų virtinukų „gnocchi“ su rikotos sūriu. Įprastai jie valgomi išvirti, tačiau šį kartą šefas pasiūlys dar ir apkepti svieste su šalavijo lapeliais.
Skanus duetas savaitgaliui
Skanus duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Itališki virtinukai gnocchi su rikotos sūriu

Ingredientai:

gnocchi tešlai:

  • 400 g bulvių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g rikotos sūrio;
  • 50 g parmezano sūrio;
  • 250 g miltų.

padažui:

  • 150 g sviesto;
  • keli šalavijo lapeliai;
  • persilado prieskonių;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti.

2. Iš trintų bulvių suformuoti „šulinėlį“, suberti miltus, rikotos sūrį, tarkuotą parmezano sūrį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

3. Gautą masę padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio „dešreles“. Supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į pasūdytą verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes ir kiaurasamčiu ištraukti į indą.

4. Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą ir jam pradėjus skystėti, įmesti šalavijo lapus. Pakepinti, kol šalavijo lapeliai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Į keptuvę sudėti gnocchi, paskaninti pipirais ir persilado prieskoniais. Užtenka apkepti 2 minutes ir jau galima ragauti. Kad būtų dar skaniau, patiekiant užberti šiek tiek parmezano sūrio.

TV3 nuotr. /Itališki virtinukai gnocchi su rikotos sūriu
TV3 nuotr. /Itališki virtinukai gnocchi su rikotos sūriu

Trupininis miško uogų pyragas

Ingredientai:

trupiniams:

  • 100 g šalto sviesto;
  • 50 g avižinių dribsnių;
  • 100 g miltų;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • ¼ arbat. šaukšt. cinamono;
  • ¼ arbat. šaukšt. druskos.

uogų įdarui:

  • 300 g aviečių;
  • 350 g šilauogių ar mėlynių;
  • 200 g gervuogių;
  • 70 g cukraus;
  • 1 citrina.

ledams:

  • 500 g šaldytų aviečių;
  • 500 g grietinėlės;
  • 50 g cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Visus trupiniams skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol masė susijungs į trupinius. Juos palaikyti šaldytuve, kol sviestas sutvirtės.

2. Uogas sumaišyti su pusės citrinos sultimis, cukrumi ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės. Jas sudėti į kepimo indelius maždaug iki pusės. Ant viršaus sudėti trupinius.

3. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (jei gaminate vieną didelį pyragą, tuomet kepkite ilgiau).

4. Ledams šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su karštu desertu.

TV3 nuotr. /Uogų desertas su naminiais ledais
TV3 nuotr. /Uogų desertas su naminiais ledais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos