„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Skanutėlis Tasmanijos obuolių pyragas

Tasmanija, sala į pietus nuo Australijos žemyno, man labai primena Lietuvą. Ne tik dėl to, jog abiejų žemių formos panašios, ne tik dėl to, jog žiemomis čia dienos sutrumpėja tiek, kad didžiąją laiko dalį karaliauja tamsa, bet labiausiai turbūt dėl obuolių, kurių rūšimis ir derliumi Tasmanijos gyventojai be galo didžiuojasi ir gamina iš jų pačius įvairiausius skanėstus.
Tasmanijos obuolių pyragas
Tasmanijos obuolių pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 -⅓ stiklinės cukraus (cukraus dėkite priklausomai kokio rūgštumo obuoliai)
  • 120g sviesto (ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto)
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis cinamono (plius dar pabarstyti)
  • 5 obuoliai (4 obuoliai supjaustyti kubeliais, ir vienas – plonomis riekelėmis)
  • Plaktos grietinėlės (patiekti)

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo formos (20cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

Kiaušinius suplakite su cukrumi, tada supilkite sviestą ir dar paplakite. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir šį mišinį supylę į kiaušinių masę išsukite, kol susijungs ingredientai.

Į masę įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius ir sudėkite į kepimo skardą. Ant viršaus sudėliokite obuolio skilteles, viską pabarstykite dar trupučiu cukraus ir cinamono.

Kepkite apie 45 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Patiekite pyragą dar šiltą, su plakta grietinėle.

Skanaus jums linki Nida!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau