Geriausią patiekalą gali sugadinti nevykęs garnyras. Šis receptas garantuos restoraninį jo skonį prie daugelio pagrindinių patiekalų: tiek mėsos, tiek ir žuvies. Žinoma, jei tik esate citrusinio skonio mėgėjas, su šiuo receptu jums pakeliui!
Traškioms bulvytėms reikės:
1 kg bulvių;
70 g alyvuogių aliejaus;
2 citrinų sulčių;
druskos (pagal skonį);
rozmarinų (kelių šakelių);
karšto rūkymo juostelėmis pjaustytos šoninės;
šviežių daržovių (kokias tik mėgstate).
Kaip paruošti?
Bulves nuplaukite, nulupkite žievę ir supjauskyte skiltelėmis. Atskirame inde iš alyvuogių aliejaus ir dviejų citrinų sulčių pasiruoškite bulvyčių marinatą. Jame marinuotis bulvių skiltelės turėtų apie 20 min.
Tuomet į paruoštą kepimo skardelę suberkite bulvytes, pagardinkite druska ir smulkintais rozmarinais. Kepkite kol gražiai parus ir apskrus.
Prieš kepimo pabaigą tarp bulvių skiltelių įkurdinkite karšto rūkymo šoninę. Duokite jai kelias minutes, kol paskleis savo kerus, ir skanaukite į sveikatą.
Labai tiktų ir šviežių daržovių lėkštė, bet jau ko rasite šaldytuve. Skanaus!