Skonio receptoriams sužadinti – traškios bulvyčių skiltelės su rozmarinu ir šonine

Šios bulvės pasižymi traškia plutele ir stebinančiu skoniu... Prireiks vos kelių ingredientų, o gardžiai kvepiančių pavakarių ar vakarienės lauksite labiau nei manote. Ilgai alkanų nekankinantis receptas.
Keptos bulvės
Keptos bulvės / Shutterstock nuotr.

Geriausią patiekalą gali sugadinti nevykęs garnyras. Šis receptas garantuos restoraninį jo skonį prie daugelio pagrindinių patiekalų: tiek mėsos, tiek ir žuvies. Žinoma, jei tik esate citrusinio skonio mėgėjas, su šiuo receptu jums pakeliui!

Traškioms bulvytėms reikės:

1 kg bulvių;

70 g alyvuogių aliejaus;

2 citrinų sulčių;

druskos (pagal skonį);

rozmarinų (kelių šakelių);

karšto rūkymo juostelėmis pjaustytos šoninės;

šviežių daržovių (kokias tik mėgstate).

Kaip paruošti?

Bulves nuplaukite, nulupkite žievę ir supjauskyte skiltelėmis. Atskirame inde iš alyvuogių aliejaus ir dviejų citrinų sulčių pasiruoškite bulvyčių marinatą. Jame marinuotis bulvių skiltelės turėtų apie 20 min.

Tuomet į paruoštą kepimo skardelę suberkite bulvytes, pagardinkite druska ir smulkintais rozmarinais. Kepkite kol gražiai parus ir apskrus.

Prieš kepimo pabaigą tarp bulvių skiltelių įkurdinkite karšto rūkymo šoninę. Duokite jai kelias minutes, kol paskleis savo kerus, ir skanaukite į sveikatą.

Labai tiktų ir šviežių daržovių lėkštė, bet jau ko rasite šaldytuve. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis