Ingredientai:
- 600 g maltos jautienos;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 morka, sutarkuota burokine tarka;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. itališko džiovintų žolelių mišinio;
- 1 stiklinė ryžių (nevirtų);
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 12 saldžiųjų paprikų (galite rinktis įvairių spalvų, o efektingiausiai atrodys miksas);
- 2 stiklinės vištienos ar daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelių);
- 1 stiklinė konservuotų pomidorų savo sultyse, sutrintų iki tyrės.
Gaminimas:
1. Paruoškite paprikas. Atsargiai nupjaukite viršūnėles, išskobkite sėklas, jei reikia, vidų praskalaukite, o tada viską atidėkite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite mėsą, svogūną, česnakus, prieskonines žoleles, ryžius, pomidorų pastą, berkite druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišykite.
3. Gautu mišiniu įdarykite paprikas, uždenkite „dangtelius“.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Paprikas dėkite į platų puodą, kurį galima dėti į orkaitę, arba kepimo skardą aukštesniais kraštais. Idealu, jei paprikos bus susiglaudusios gana glaudžiai ir negriuvinės.
6. Sultinį sumaišykite su pasigaminta pomidorų tyre, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, o tada atsargiai supilkite į indą su paprikomis – reikėtų, kad skystis siektų maždaug iki pusės paprikų aukščio.
7. Pridenkite indą dangčiu arba folija, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 1 val. Tuomet nudenkite ir troškinkite dar 30–45 min. arba kol įsmeigus aštrų peilį bus akivaizdu, jog paprikos minkštutės, o vidus irgi perkepęs.
8. Leiskite kiek atvėsti, o tada tiekite. Jei norite patiekalą kiek sulietuvinti, galite pabarstyti jį kapotomis petražolėmis ir krėsti šaukštą ar porą grietinės.