Ingredientai (4 asm.)
- 400 g kiaulienos arba vištienos, supjaustytos nedideliais kubeliais;
- 2 st. ryžių, porą valandų pamirkytų šiltame vandenyje;
- 2 morkos, supjaustytos plonais šiaudeliais;
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais;
- 4 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 4 st. verdančio vandens;
- 1 arbat. šaukšt. plovui skirtų prieskonių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite svogūnus ir morkas, kol šiek suminkštės ir pakvips. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite, kol pasidengs plutele.
2. Verdančiame vandenyje išmaišykite druską ir plovui skirtus prieskonius.
3. Plovą porcijiniuose indeliuose sluoksniuokite taip: pirmiausiai pakepinta mėsa, tada morkos su svogūnais, galiausiai – ryžiai, o tada į kiekvieno indelio vidurį įsmeikite po nesmulkintą česnako skiltelę. Į kiekvieną indelį įpilkite po stiklinę karšto vandens.
4. Uždenkite indelius folija, dėkite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir troškinkite 30–45 min.