Skonis išvers iš koto: dorada su citrina ir žolelių sviestu

Įspūdingoji dorada su citrina ir žolelių sviestu abejingų jau seniai nepalieka Vakarų Europoje. Pats metas šio patiekalo paragauti ir jums!
Dorada su citrina ir žolelių sviestu
Dorada su citrina ir žolelių sviestu / Shutterstock nuotr.

Šiuo receptu prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai pasidalijo kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė.

Ingredientai

  • 2 šviežios dorados
  • 75 g sviesto
  • 4 šakelės šviežio rozmarino
  • 1 šaukštas smulkintos šviežios kalendros
  • 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
  • 2 skiltelės česnako
  • druska, pipirai
  • 1 citrina
  • alyvuogių aliejus

Kaip gaminti?

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Doradas pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais.
  2. Į virtuvinį kombainą sudėkite kambario temperatūros sviestą, pusę rozmarino lapelių (be kotelių), kalendrą, petražoles, česnaką ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Išimkite ir šaukštu užtepkite mišinį ant doradų.
  3. Tuomet žuvis padenkite citrinos griežinėliais ir apibarstykite likusiais rozmarinais. Išdėliokite ant kepimo skardos ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite apie 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“