Šiuo receptu prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai pasidalijo kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė.
Ingredientai
- 2 šviežios dorados
- 75 g sviesto
- 4 šakelės šviežio rozmarino
- 1 šaukštas smulkintos šviežios kalendros
- 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
- 2 skiltelės česnako
- druska, pipirai
- 1 citrina
- alyvuogių aliejus
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Doradas pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais.
- Į virtuvinį kombainą sudėkite kambario temperatūros sviestą, pusę rozmarino lapelių (be kotelių), kalendrą, petražoles, česnaką ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Išimkite ir šaukštu užtepkite mišinį ant doradų.
- Tuomet žuvis padenkite citrinos griežinėliais ir apibarstykite likusiais rozmarinais. Išdėliokite ant kepimo skardos ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite apie 20 minučių.