Skonių eksperimentai: sausainiai su šokolado gabalėliais ir karamelizuota šonine

Seniau viskas būdavo paprasčiau: mėsa – pietums, sausainiai – desertui. O dabar virtuvė tapo tokia modernių eksperimentų vieta, kur į sausainių tešlą įberti kelias riekeles smulkintos šoninės yra visiškai normalu. Dar daugiau – tai netgi labai skanu!
Sausainiai su šokoladu ir karamelizuota šonine
Sausainiai su šokoladu ir karamelizuota šonine / Astos Černės nuotr.

Kol neparagauji, tai gali skambėti labai keistai ar net nenormaliai. Bet kaip apie knygą negalima spręsti iš viršelio, o apie žmogų – iš pirmojo žvilgsnio, taip ir šių sausainių iš pradžių reikia paragauti, o tik tada vertinti. Faktas, kad toks desertas yra labai charakteringas. Nors šokolado saldumas bet kokiu atveju dominuoja, šoninė čia vaidina tikrai svarbų vaidmenį. Kita vertus, neįsivaizduokite jos kaip tos, kurią dedame ant pusryčių sumuštinių – prieš įmaišant šoninės gabalėlius į tešlą, jie yra karamelizuojami, ir tik tada, pasidengę traškia rudojo cukraus plutele, yra naudojami sausainiams kepti.

Išsikepkite šių sausainių, jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, o iš pirmojo žvilgsnio nesuderinami kraštutinumai Jus intriguoja; išsikepkite, jei mėgstate sausainius su šokolado gabalėliais, nes atmetus karamelizuotą šoninę, jie būtent tokie ir yra – klasikiniai sausainiai su šokolado gabalėliais. Ir jokiais būdais neteiskite šio derinio tol, kol neparagavote. Nes, patikėkite, jis tikrai stebina pačia geriausia prasme!

Sausainiai su šokoladu ir karamelizuota šonine
Receptas: Sausainiai su šokolado gabalėliais ir karamelizuota šonine
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (50 - sausainiams ir 50 - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Šokoladas: 1.00 st. (puodelis gabalėlių)
Šoninė: ( ½ karamelizuotos kiaulienos) 1.00 puodelis
Kiauliena: 6.00 vnt. (6 riekelės šoninės - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną.
  3. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  4. Išdėliokite tas riekeles ant kepimo popieriaus.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol šoninė taps traški.
  6. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šoninei atšalus, sulaužykite gabalėliais.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės.
  3. Į plakinį supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir karamelizuotos šoninės gabalėlius
  5. Imkite po didelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite apvalius kamuoliukus.
  6. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!  
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų