Juodojo šokolado kartumas, subtiliai suderintas su švelniai deginančiu aitriųjų paprikų aštrumu, šokolado gaminiams suteikia visiškai kitų skonio spalvų.
Šįkart skonių eksperimentų mėgėjams siūlome namuose pasigaminti aitriosiomis paprikomis pagardintą šokoladinį padažą. Švelniai kartų ir šiek tiek kandantį liežuvio galiuką. Gardinkite juo ledus, pyragus ir pyragėlius, savaitgalio pusryčiams iškeptus blynus ar vaflius. Atraskite šiek tiek kitokį šokolado skonį – šokoladinį padažą paruošite itin lengvai ir greitai, o tuomet galėsite ilgai ir maloniai mėgautis pikantišku, bet labai gardžiu desertu. Skanaus!
Ingredientai
Pipirai:
1.00 arbat. š. (maltų - čili)
Kaip gaminti
- Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, maltą cinamoną, aitriąją papriką ir žiupsnelį druskos.
- Suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
- Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
- Palikite padažą šiek tiek atvėsti. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį indelį. Šaldytuve galite laikyti iki mėnesio. Prieš patiekdami, pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad sutvirtėjęs kremas vėl taptų padažo konsistencijos.
Suskleisti