Jums reikės:
6 virtų kiaušinių,
450 g naminių šviežių faršo dešrelių (arba mėgstamo faršo),
2 išplaktų kiaušinių;
1/2 stiklinės miltų,
žiupsnelio pipirų,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio prieskonių maltai mėsai (jei naudosite dešreles),
1 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
aliejaus virti.
Kaip gaminti:
1. Į atskirus dubenėlius sudėkite plaktus kiaušinius, miltus, džiūvėsėlius.
2. Virtus kiaušinius nulupkite.
3. Iš dešrelių išimkite mėsą, berkite druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmaišykite.
4. Virtus kiaušinius aplipinkite mėsos mase.
5. Puode įkaitinkite aliejų.
6. Kiaušinius apvoliokite miltų mišinyje, tuomet kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose. Dėkite į verdantį aliejų ir virkite 6 min.
7. Išėmę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
8. Valgykite kaip šaltą užkandį arba kaip karštąjį patiekalą su pasirinktu garnyru.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė