Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Škotiški kiaušiniai: tiks ir pietums, ir vakarienei

„Patiekite škotiškus kiaušinus su salotomis ar kitokiu garnyru – jie puikiai tiks kaip sotus pietų ar vakarienės patiekalas“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė
Škotiški kiaušiniai
Škotiški kiaušiniai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

6 virtų kiaušinių,

450 g naminių šviežių faršo dešrelių (arba mėgstamo faršo),

2 išplaktų kiaušinių;

1/2 stiklinės miltų,

žiupsnelio pipirų,

žiupsnelio druskos,

1 šaukštelio prieskonių maltai mėsai (jei naudosite dešreles),

1 stiklinės maltų džiūvėsėlių,

aliejaus virti.

Odetos Kudopčenkienės nuotr./Škotiški kiaušiniai
Odetos Kudopčenkienės nuotr./Škotiški kiaušiniai

Kaip gaminti:

1. Į atskirus dubenėlius sudėkite plaktus kiaušinius, miltus, džiūvėsėlius.

2. Virtus kiaušinius nulupkite.

3. Iš dešrelių išimkite mėsą, berkite druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmaišykite.

4. Virtus kiaušinius aplipinkite mėsos mase.

5. Puode įkaitinkite aliejų.

6. Kiaušinius apvoliokite miltų mišinyje, tuomet kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose. Dėkite į verdantį aliejų ir virkite 6 min.

7. Išėmę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

8. Valgykite kaip šaltą užkandį arba kaip karštąjį patiekalą su pasirinktu garnyru.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos