Ingredientai (4 asm.):
- Didelė sauja šviežių petražolių (geriau plokščialapių);
- kelios šakelės šviežio baziliko (galima ir nedėti);
- 4 česnako skiltelės;
- 40 g smulkiai tarkuoto parmezano;
- 50 g minkšto ožkų pieno sūrio (geriau ne tepamo);
- didelis žiupsnis druskos;
- 7–8 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 500 g spagečių.
Gaminimas:
1. Nuplaukite ir nusausinkite petražoles, bazilikus (jei juos naudojate), kiek pasmulkinkite. Nulupkite ir kiek susmulkinkite česnako skilteles. Česnakus, žalumynus ir druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir keliolika sekundžių pamalkite.
2. Į elektrinį smulkintuvą suberkite ir parmezaną, gabaliukais sutrupintą ožkų pieno sūrį, maždaug pusę aliejaus ir vėl trinkite, kol gausite kreminę žalsvą košelę. Jei masė labai tiršta, galite pilti tiek aliejaus, kiek jums atrodo reikalinga – turite gauti tirštos grietinės konsistencijos padažą.
3. Atidėkite padažą į šoną ir išvirkite spagečius. Kai juos nukošite, vėl suverskite į dar šiltą puodą, sukrėskite paruoštą padažą ir labai gerai išmaišykite, kad pasta juo pasidengtu. Dėkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!