Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sluoksniuota vištienos mišrainė iš „Aurimėlio virtuvės“: skanesnės neragavote!

Puikiai papuošianti šventinį stalą, soti ir skani mišrainė.? Mišrainę gaminkite dieną prieš valgant, kad susidraugautų skoniai. Aš ją gaminau 22 cm skersmens torto formoje.
Sluoksniuota vištienos mišrainė iš „Aurimėlio virtuvės“
Sluoksniuota vištienos mišrainė iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 300 g konservuotų pievagrybių;
  • 2 virtų morkų;
  • 200 g fermentinio sūrio;
  • 4-5 vnt. marinuotų agurkų;
  • 500 g rūkytos arba keptos vištienos;
  • 3 virtų bulvių;
  • 300 g majonezo;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • Druskos, pipirų.

Gamyba:

Torto formą išklojame maistine plėvele. Į dubenį dedame majonezą, šaukštą garstyčių, beriame druskos ir pipirų. Išmaišome. Šiuo majonezu pertepsime kiekvieną mišrainės sluoksnį.

Ant formos apačios dedame konservuotus pievagrybius galvutėmis į apačią. Sudedame virtas ir per smulkią burokinę tarką tarkuotas morkas. Tarkuotą fermentinį sūrį. Smulkiai pjaustytus marinuotus agurkus. Kubeliais pjaustytą rūkytą arba keptą vištieną. Galiausiai dedame smulkiai pjaustytas virtas bulves. Mišrainę dedame į šaldytuvą. Patiekiant išverčiame į lėkštę, kad pievagrybiai būtų viršuje. Papuošiame.

P.S. Kiekvieną sluoksnį tepame pagardintu majonezu.

Bulves ir morkas verdame kaip baltai mišrainei su lupenomis.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas