Ingredientai:
- 1 pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (pirkite tokią, kurioje yra dideli lakštai);
- 180 g kreminio sūrio;
- 5-6 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio;
- 1 česnako skiltelė, sutrinta;
- šviežių bazilikų lapelių, supjaustytų juostelėmis;
- šviežių petražolių, sukapotų;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 2 dideli žiupsniai druskos;
- 3-4 pomidorai, idealu, jei mažiau sultingi;
- šiek tiek miltų (kočiojimo paviršiui pabarstyti);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinis.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros, išpakuokite ir dėkite ant kokio nors lygaus paviršiaus , kad ji šiek tiek atšiltų.
3. Tuo metu vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite abiejų rūšių sūrius (apie šaukštą tarkuoto kietojo sūrio pasilikite), česnaką, pusę baziliko ir petražolių, citrinos žievelę, įberkite pipirų, pasūdykite ir labai gerai išsukite. Atidėkite į šoną.
4. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, vienu sluoksniu dėkite į popieriniu virtuvės rankšluosčiu išklotą plačią lėkštę, pabarstykite druska, o tada uždenkite dar vienu popierinio rankšluosčio sluoksniu. Šis procesas reikalingas tam, kad druska „ištrauktų“ iš pomidorų skystį, jie būtų dar sausesni.
5. Ant lygaus paviršiaus klokite kepimo popieriaus lakštą, pabarstykite miltais, dėkite jau atšilusią tešlą, o tada ją šiek tiek pakočiokite. Tuomet tešlą su visu kepimo popieriumi atsargiai perkelkite ant plačios kepimo skardos. Subadykite tešlą šakute per visą plotą, išskyrus maždaug 1,5 cm pločio kraštelį.
6. Ant visos centrinės subadytos tešlos lakšto dalies mentele tepkite sūrio masės, tolygiai paskirstykite, tada taip pat vienu sluoksniu klokite pomidorus, o galiausiai juos pabarstykite atsidėtuoju tarkuotu sūriu.
7. Kiaušinį paplakite su šlakeliu šalto vandens, o tada aptepkite šiuo plakiniu kraštelį, kuris liko nepadengtas įdaru.
8. Dėkite skardą su pyragu į įkaitusią orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol tešla taps auksiškai ruda.
9. Ištraukite kepinį iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti, pabarstykite atsidėtaisiais žalumynais, o tada pjaustykite ir ragaukite.
Šį pyragą geriausia suvalgyti tą pačią dieną, kai kepėte.