Ingredientai (12 mažų fritatų standartinėse vidutinio dydžio keksiukų formelėse):
- 8 kiaušiniai;
- 100 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 saujos špinatų, nuplautų ir stambiai sukapotų;
- keliolika mažų pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais;
- keli svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti;
- aliejaus ar sviesto keksiukų formelėms ištepti.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formos duobutes ištepkite riebalais.
2. Į kiekvienos duobutės dugną dėkite po gerą žiupsnį pasmulkintų špinatų, įmeskite kelis pomidoriukų ketvirčius. Taip paruoškite visas duobutes.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius su sūriu, druska ir pipirais. Samteliu ar kitu patogiu įrankiu pilstykite šio plakinio į keksiukų duobutes užpildydami daugiausiai 2/3 tūrio.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. – kol sutvirtės. Patiekiant pabarstykite svogūnų laiškais.