Blyneliams reikės:
- 300 ml pieno,
- 160 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 1 kiaušinio,
- Šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos.
Kremui reikės:
- 250 g varškės,
- 200 ml grietinėlės,
- 2 šaukštų saldinto sutirštinto pieno.
- Patiekti su jogurtu, šviežiomis arba šaldytomis uogomis.
Gaminimas:
Lietinių tešlai dubenyje iki vientisumo sumaišykite persijotus kvietinius miltus, pieną, kiaušinį, cukrų. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.
Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir apie pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų miltai. Lietinius kepkite įkaitintoje keptuvėje, sumažinę kaitrą.
Kremui skirtą trintą varškę sumaišykite su sutirštintu pienu. Įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Paruošta mase aptepkite lietinius, sulankstykite juos trikampėliais ir tiekite su jogurtu ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis arba apliekite tirpintu šokoladu. Tik nesutirpkite iš malonumo!
Skanaus!