Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado (geriausia – turinčio 60–70 proc. kakavos masės);
- 70 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 150 g kukurūzų dribsnių be jokių priedų;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Sulaužytą šokoladą ir sviesto kubelius sudėkite į dubenį ir ištirpinkite ant garų vonelės. O tai labai paprasta – dubuo turi būti uždėtas ant puodo su verdančiu vandeniu, tačiau dubens dugnas neturi liesti vandens. Nuo garų dubuo kais ir šokoladas su sviestu tolygiai tirps, tik nepamirškite maišyti. Kai ištirps ir masė bus tolygi, nuimkite dubenį nuo garų vonelės.
2. Kukurūzų dribsnius suberkite į nemažą dubenį, supilkite šokolado ir sviesto masę ir mentele švelniai viską maišydami. Turėkite šiek tiek kantrybės – nemaišykite grubiai, bet švelniai ir tolygiai, dribsniai tikrai gražiai pasidengs šokoladu.
3. Dideliu šaukštu kabinkite po truputį pagaminto mišinio ir dėliokite į mažus keksiukams skirtus popierėlius, o jei neturite, tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos plačios skardos. Sudėlioję pabarstykite trupučiu druskos ir palikite kambario temperatūroje porai valandų, kad sustingtų. Štai ir viskas – galima ragauti!