Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smagūs ir skanūs vasariški patiekalai su kiaušiniais: 15 receptų

Kai vasaros savaitgalį ar per atostogas nelabai norisi gaminti, bet labai norisi skaniai pavalgyti, kuo puikiausiai išgelbės kiaušinių patiekalas. Tai gali būti ir įdomesnis omletas, ir netradicinė kiaušinienė, o gal koks nebandytas užkandis ar kepinys. Atrinkome visus 15 – kviečiame rinktis!
Omletas su mėtomis
Omletas su mėtomis / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Omletas su špinatais
Receptas: Omletas su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Porai: 50.00 g
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios smulkintos)
Špinatai: 200.00 g
Grietinėlė: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Kaip gaminti

1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius.

2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlės (vienam kiaušiniui imkite 3 šaukštus), įberkite po žiupsnį maltų juodųjų pipirų bei druskos ir išplakite.

3. Plakinį supilkite ant daržovių, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu, šviežiai smulkintais svogūnų laiškais ir maždaug pusvalandžiui šaukite į 180°C karštumo orkaitę.

Suskleisti
Plakta graikiška  kiaušinienė
Receptas: Plakta graikiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 8 min.
3.4 / 82
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 80.00 g (smulkintas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite.

2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai sūru.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Omletas su mėtomis
Receptas: Omletas su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Mėtos: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes.

3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę. Padalykite pusiau ir dalį perdėkite į antrą lėkštę.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti
Orkaitėje keptas omletas su špinatais
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((malti))
Kietasis sūris: 105.00 g ((pvz. „Džiugas“))
Špinatai: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. ((geltonoji))
Sviestas: 1.00 arbat. š. ((formai patepti))
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.

Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite – galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Džeimso Bondo kiaušinienė
Receptas: Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 7 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š. (ypač tinka lydytas ghee)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (geriau jogurtinės)
Špinatai: 1.00 sauja
Juoda duona: 1.00 riekės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą bei įplakite du kiaušinius.

2. Kai kiaušiniai pradės trauktis, įdėkite grietinės ir toliau maišykite.

3. Ingredientams susijungus į vientisą masę, sudėkite špinatus, druską, pipirus bei smulkintą muskato riešutą.

4. Paruoštas patiekalas patiekamas su šildyta juodos duonos riekele.

Suskleisti
Kiniškas omletas
Receptas: Kiniškas omletas, skanus ir šiltas, ir šaltas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.

2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi.

Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Suskleisti
Grietinėje kepti kiaušiniai
Receptas: Grietinėje kepti kiaušiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 48
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 0.75 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių (arba svogūnų laiškų))
Kaip gaminti

1. Supilkite į keptuvę grietinę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.

2. Suleiskite į užvirusią grietinę kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite, kol kiaušinių baltymai sutvirtės. Kiaušinius, keptus grietinėje, pabarstykite krapais arba svogūnų laiškais.

Recepto šaltinis – Nijolės Marcinkevičienės knyga „Metai už stalo“

Suskleisti
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite žiedynėliais, papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min.

3. Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinus, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.

4. Omletą 30–40 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.

Suskleisti
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sumuštiniai su omletu
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 63
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono)
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (labai smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų; arba laiškinių česnakų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.

2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.

3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.

4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.

5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.

Suskleisti
Smidrai su mimoza
Receptas: Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 500.00 g (žaliųjų)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Šalotinis svogūnas: 1.00 valg. š. (kapotų; arba raudonųjų)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti, smulkiai kapoti)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Verdu aš smidrus visai ne puode, o didelėje keptuvėje, taip užtikrinu, kad jie gražiai sugula. Į vandenį visada dedu druskos ir truputį citrinos sulčių. Kadangi baltieji smidrai kartais gali būti kartoki, verdama juos aš visada įdedu ir truputį cukraus – nedaug, tik pusę arba visą šaukštą, priklausomai nuo jų kiekio. Smidrai paprastai verda apie 5–7 minutes, o norint sužinoti, ar jie jau išvirę, peiliu įdurti nepakaks, jų struktūra yra apgaulinga. Geriausia kilstelėti vieną smidrą lopetėle per vidurį išilgai: neišviręs smidras bus tiesus kaip styga, o jam išvirus galūnėlės šiek tiek nusileis.

1. Smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje drauge su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikytų žalią spalvą.

2. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintais svogūnais, stipriai maišant, palengva pilkite aliejų. Į padažą sudėkite 2/3 kapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais.

3. Smidrus gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę, skirta patiekti, apliekite padažu. Šitaip paruoštus smidrus galite palikt pasimarinuoti bent valandai arba juos galima patiekti iškart. Prieš patiekiant apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.

4. Prie šio gaivaus užkandžio labai tiks tiesiog paskrudinta kaimiška duona.

Suskleisti
Pavasariškas nesaldus pyragas
Receptas: Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Aguonos: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 0.50 arbat. š. (tešlai ir dar žiupsnis įdarui)
Majonezas: 3.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (šalto; tešlai)
Smidrai: 7.00 vnt. (įdarui)
Brokoliniai kopūstai: 0.50 vnt. (nedielio; įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 3.00 valg. š. (įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų; įdarui)
Kietasis sūris: 30.00 g (tarkuoto; pabarstyti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Putpelės kiaušinis: 3.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Tešlai visus ingredientus sudėkite į dubenį ir elektriniu mikseriu su antgaliais tešlai maišyti išsukite į vientisą tešlą. Išverskite ją ant darbastalio ir išminkykite. Suspauskite į kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir atidėkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Užkaiskite du puodus vandens. Į vieną sudėkite brokolio žiedynus ir žirnelius. Pasūdykite ir virkite 5 min. Į kitą sudėkite smidrus (prieš tai nulaužę kietąsias stiebo dalis). Pasūdykite ir virkite 10 min. Daržoves išgriebkite. Rikotą sumaišykite su krapais, pasūdykite, įberkite pipirų.

4. Tešlą iškočiokite į 30 cm skersmens lakštą. Įtieskite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aptepkite rikota. Sukdami suformuokite kraštelius. Išdėliokite daržoves, pabarstykite sūriu.

5. Kepkite 20-25 min., kol tešlos krašteliai pagels. Likus 5 min. iki baigiant kepti, pyragą ištraukite, šaukšteliu padarykite tris duobutes daržovėse ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol iškeps baltymas. Pyragas skaniausias šiltas!

Suskleisti
Pica su kiaušiniais ir žirneliais
Receptas: Pica su kiaušiniais ir žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausų - tešlai)
Vanduo: 375.00 ml (tešlai)
Miltai: 600.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 60.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Pomidorų pasta: (natūralios - įdarui) 100.00 ml
Rūkyta šoninė: (plonos juostelės - įdarui) 6.00 riekės
Špinatai: 1.00 sauja (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Šaldyti žirneliai: 240.00 g (arba šviežių - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.

2. Kitame dubenyje sumaišykite su druska persijotus miltus, druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles, aliejų ir užmaišykite tešlą. Ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos ir minkykite apie 10 min. Dėkite ją į dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir apie valandą palaikykite, kad tešla pakiltų.

3. Iš paruoštos tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnius picos lakštus ir aptepkite juos pomidorų pasta, užberkite raudonėlių. Šoninės juosteles pakepinkite keptuvėje, išdėliokite jas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o keptuvėje likusiuose riebaluose trumpai pakaitinkite špinatus. 

4. Ant picų per vidurį krėskite špinatų ir dėkite po kelias šoninės juosteles, ant jų – po žalią kiaušinį. Picas kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite užbėrusi žalių žirnelių ir uždėjusi gražgarsčių lapelių.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais