Kiekis: 4 porcijos
Paruošimo laikas: 20 min
Reikės:
- 500 g meduolių;
- 170 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
- 500 ml „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės;
- 2 šaukštų cukraus pudros;
- 4 šaukštų karamelės;
- 2 šaukštų kepintų sūdytų žemės riešutų;
- 4 obuolių;
- 1 šaukšto cinamono;
- Žiupsnelio muskato;
- 50 g (0,25 puodelio) rudojo cukraus.
Paruošimo būdas:
- Meduolius sumalti/sulaužyti iki tol, kol pasidarys smėlio tekstūra, sudėti į dubenį, supilti 85g lydyto sviesto ir viską gerai išmaišyti.
- Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaišyti su ruduoju cukrumi, cinamonu ir muskatu. Keptuvėje išlydyti 85g sviesto, sudėti obuolius, uždengti dangčiu ir žemoje temperatūroje kepinti apie 8 min. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti.
- Išplakti grietinėlę su cukraus pudra.
- Sluoksniuoti desertą – desertinėje stiklinėje iš pradžių dėti meduolių masę, tada grietinėlę, obuolius, grietinėlę, karamelę ir kartoti. Ant viršaus pabarstyti riešutų ir patiekti.
- Skanaus! – Barbora
Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!