Dalyvauti konkurse galite ir jūs – tereikia atsiųsti receptą ir patiekalo nuotrauką. Plačiau skaitykite ČIA.
Ingredientai
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Kukurūzų dribsnius, kondensuotą pieną, migdolus bei sėmenų sėklytes sumaišykite dideliame dubenyje. Turi gautis gan tirštoka masė.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite po kupiną šaukštą šios masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite, kol gražiai paskrus (apie 7–8minutes).
Receptą atsiuntė Indrė R.
Suskleisti
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite. kiekvieną tešlos lakštą perpjaukite išilgai.
- Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min.
- Obuolius atsargiai išimkite, atvėsinkite
- Kiaušinį suplakite, o cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Imkite vieną tešlos juostelę, sutepkite kiaušiniu, sudėkite obuolių griežinėlius išilgai palei tešlos juostelę, taip, kad viršutinė obuoliukų pusė su odele išsikištu už tešlos.
- Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
- Sulenkite perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius.
- Suvyniokite ritinėlį ir pastatykite į keksiukams kepti skirtą formą.
- Suvyniokite visas juosteles.
- Apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą.
- Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite.
- Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 min.
- Kol pyragas kepa, galima gaminti glaistą. Išlydykite sviestą.
- Pilkite cukrų ir patirpdykite jį svieste (maišykite). Vėliau kakavos eilė.
- Gerai ją išmaišykite, tada berkite miltus, kuriuos taip pat išmaišykite.
- Galiausiai pilkite šaukštą pieno. Išmaišius turi gautis nuostabus glaistas.
- Iškepusį pyragą apliekite glaistu ir palikite, kol jis sustings.
- Recepto autorė mėgsta viršų dar kažkuo papuošti. Rudenį puikiai tinka avietės!
Recepto atsiuntė Agnė P.
Suskleisti
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Aliejus: 130.00 ml
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 185.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
- Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite visą cukrų ir plakite tol, kol masė pasidarys puri.
- Tuomet reikia suberti vanilinį cukrų ir visą aliejų. Gautą masę permaišykite.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kelis sykius nusijokite ir tada suberkite į indą.
- Viską sumaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
- Gautą tešlą sukrėskite į šlapiu kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių patepkite vandeniu, tuomet gražiau įsidės į skardą ir pyragas įgaus gražią formą).
- Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklytes, sudėliokite į skardelę ant tešlos, šiek tiek spustelėkite.
- Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite ant pyrago.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite apie 35 min., kol gražiai pakils.
Receptą atsiuntė Indrė R.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Pirmiausia iš vakaro pamerkite aguonas vandenyje.
- Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite.
- Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi.
- Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę.
- Įmaišykite džiūvėsėlius.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir juos įmaišykite į masę.
- Visą masę supilkite į kepimo indą išteptą sviestu.
- Iškeptą pyragą subadykite ir aplaistykite sutirštintu (kondensuotu) pienu.
Receptą atsiuntė Gražina U.
Suskleisti
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 75.00 g
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
- Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite.
- Suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
- Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės).
- Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims putoti (10–15 minučių).
- Tuo tarpu persijokite miltus. Įberkite į miltus druską, išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs, įpilkite ją į miltus.
- Rankomis užminkykite tešlą.
- Indą su tešla palikite 50–60 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol pakils. Būtinai uždenkite, kad nedžiūtų.
- Jei įdarui imsite džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje.
- Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (kad nejuoduotų, galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti, kad pasiskirstytų).
- Kai tešla pakils, ją iškočiokite. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustykite juostelėmis.
- Ant kitos pusės sudėkite įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais), užberkite cukrų.
- Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės, susukite pyragą kaip vyniotinį.
- Sujunkite abu galus. Aptepkite kiaušiniu ir pagal norą apiberkite cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
- Ištraukus iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
- Pyragą valgyti tik atvėsusį. Mielinės tešlos gaminius nepatartina valgyti karštus.
Receptą atsiuntė Sveta B.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Baltą šokoladą ištirpinkite garų vonelėje su šaukšteliu aliejaus. Šokoladas įgaus gražų spindesį.
- Zefyriukus persmeikite mediniu pagaliuku ir nardinkite į šiltą šokoladą, leiskite nuvarvėti.
- Merkite zefyro galiuką į mėgiamus pagardus.
- Sudėkite atsargiai ant lėkštės ir palaikykite šaldytuve ar šaltoje patalpoje 5–8 valandas.
Receptą atsiuntė Indrė R.
Suskleisti
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Romas: 2.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Bruknės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
- Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
- Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
- Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
- Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.
Receptą atsiuntė Edita A.
Suskleisti