Ingredientai:
- 160 g miltų;
- 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 250 ml raugintų pasukų;
- 80 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 2 kiaušiniai;
- 1 nedidelė cukinija, stambiai sutarkuota, tarkiai kuo labiau nuspausti, kad būtų sausesni.
patiekimui:
- ledų, plaktos grietinėlės, klevų sirupo, mėgstamų uogų ar uogienės.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišykite pasukas, kiaušinius, cukrų. Trumpai paplakite, tuomet suverskite ir nuspaustus cukinijų tarkius, išmaišykite.
3. Supilkite šlapiąjį mišinį į sausuosius ingredientus ir gerai išmaišykite, tačiau nepermaišykite.
4. Įkaitinkite jūsų turimą vaflinę. Pirmajam vafliui patepkite ją plonu lydyto sviesto ar aliejaus sluoksniu (vėliau to jau nebereikės).
5. Pilkite į vaflinę po samtelį pagamintos tešlos ir kepkite vaflius, kol bus gražiai apskrudę. Skanaukite su mėgstamiausiais priedais.