Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smaližiams – šokoladiniai vafliai su cukinijomis

Kiekvieną dieną šlamšti saldžius pusryčius gal ir nėra pats geriausias sumanymas, tačiau kartais pasilepinti galima, pavyzdžiui, savaitgalį. Kviečiame išsikepti vaflių, kuriems gražią spalvą suteiks kakava, o drėgnumo – tarkuotos cukinijos.
Šokoladiniai vafliai
Šokoladiniai vafliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 160 g miltų;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 250 ml raugintų pasukų;
  • 80 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 nedidelė cukinija, stambiai sutarkuota, tarkiai kuo labiau nuspausti, kad būtų sausesni.

patiekimui:

  • ledų, plaktos grietinėlės, klevų sirupo, mėgstamų uogų ar uogienės.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pasukas, kiaušinius, cukrų. Trumpai paplakite, tuomet suverskite ir nuspaustus cukinijų tarkius, išmaišykite.

3. Supilkite šlapiąjį mišinį į sausuosius ingredientus ir gerai išmaišykite, tačiau nepermaišykite.

4. Įkaitinkite jūsų turimą vaflinę. Pirmajam vafliui patepkite ją plonu lydyto sviesto ar aliejaus sluoksniu (vėliau to jau nebereikės).

5. Pilkite į vaflinę po samtelį pagamintos tešlos ir kepkite vaflius, kol bus gražiai apskrudę. Skanaukite su mėgstamiausiais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai