Mums reikės: dviejų rūšių blynelių (šokoladinių ir riešutinių), šokoladinio kremo „Nutella“, plaktos grietinėlės, cukraus pudros, mėgstamų uogų.
Blyneliams reikės:
- 200 g natūralaus jogurto,
- 140 g kvietinių miltų,
- 1 kiaušinio,
- 15 g cukraus,
- 2 g druskos,
- 6 g kepimo milteliai
- 50 g aliejus kepimui
- 15 g graikiniai riešutai
- 30 g „Nutella“ kremo.
Papuošimui:
- 60 g plaktos grietinėlės,
- Cukraus pudros, uogų,
Blynelių pertepimui:
- 80 g šokoladinio kremo „Nutella“.
Gaminimas:
Persijojame miltus į dubenį, pilame jogurtą, dedame kiaušinį, beriame druską, cukrų, kepimo miltelius. Viską išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą dalijame į 2 dalis: į vieną dalį beriame smulkintus graikinius riešutus, į kitą – šokoladinį kremą „Nutella“. Kepame įkaitintoje keptuvėje.
Iškeptus blynelius pertepame „Nutella“ iš vienos pusės ir dedame į lėkštę vieną ant kito, keisdami šokoladinį su riešutiniu. Taip formuojame norimo aukščio bokštelius. Ant viršaus spaudžiame išplaktos grietinėlės, barstome cukraus pudra ir beriame mėgstamų uogų.
Skanaus!
Dėkojame Marytei už receptą!
Skaitykite taip pat:
Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai
Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote
Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams
Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis
Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu
Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu
Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa
Marytės lietiniai su varške „rožytės“