Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- didelis žiupsnis druskos;
- 2 avokadai, supjaustyti kubeliais (rinkitės sunokusius, bet dar tvirtus);
- 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
- 1 gūžė romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir suplėšytų gabaliukais;
- 2 agurkai;
- 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- saujelė migdolų plokštelių, pakepintų sausoje keptuvėje (nebūtinai);
- saujelė Kalamatos alyvuogių be kauliukų;
- ryšelis šviežių petražolių, stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir druską. Suberkite avokadų kubelius ir švelniai, jų nesutrindami, išmaišykite.
2. Į dubenį suberkite ir visus likusius ingredientus, darsyk išmaišykite ir iškart tiekite.