Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Sočios, bet neapsunkinančios avokadų, fetos ir tuno salotos

Vasaros pietums ar vakarienei galima nė negaminti karšto patiekalo – puikiai tiks sotesnės salotos. Šįsyk kviečiame pasigaminti tokias, kuriose dera avokado švelnumas, daržovių traškumas, o sotumo suteikia feta ir tunas. Nedvejokite ir išbandykite!
Avokado ir tuno mišrainė
Avokado ir tuno mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 avokadai, supjaustyti kubeliais (rinkitės sunokusius, bet dar tvirtus);
  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
  • 1 gūžė romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir suplėšytų gabaliukais;
  • 2 agurkai;
  • 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė migdolų plokštelių, pakepintų sausoje keptuvėje (nebūtinai);
  • saujelė Kalamatos alyvuogių be kauliukų;
  • ryšelis šviežių petražolių, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir druską. Suberkite avokadų kubelius ir švelniai, jų nesutrindami, išmaišykite.

2. Į dubenį suberkite ir visus likusius ingredientus, darsyk išmaišykite ir iškart tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius