Sočios, bet neapsunkinančios avokadų, fetos ir tuno salotos

Vasaros pietums ar vakarienei galima nė negaminti karšto patiekalo – puikiai tiks sotesnės salotos. Šįsyk kviečiame pasigaminti tokias, kuriose dera avokado švelnumas, daržovių traškumas, o sotumo suteikia feta ir tunas. Nedvejokite ir išbandykite!
Avokado ir tuno mišrainė
Avokado ir tuno mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 avokadai, supjaustyti kubeliais (rinkitės sunokusius, bet dar tvirtus);
  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
  • 1 gūžė romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir suplėšytų gabaliukais;
  • 2 agurkai;
  • 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė migdolų plokštelių, pakepintų sausoje keptuvėje (nebūtinai);
  • saujelė Kalamatos alyvuogių be kauliukų;
  • ryšelis šviežių petražolių, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir druską. Suberkite avokadų kubelius ir švelniai, jų nesutrindami, išmaišykite.

2. Į dubenį suberkite ir visus likusius ingredientus, darsyk išmaišykite ir iškart tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis