Sodrūs ir kvapnūs rudens pradžios troškiniai: 15 receptų

Jei vasarą ilgai sukinėtis prie puodų svajojo retas kulinarijos entuziastas, ruduo viską keičia. Daugiau laiko praleidžiame namuose, vakarai jau ankstyvesni, vėsesni, tad ant viryklės pukšintis puodas tampa visai geru kompanionu. O dar geriau, kai tame puode gaminasi gardus troškinys. Pasisemkite įkvėpimo, rinkitės receptą!
Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
Vištienos ir šakninių daržovių troškinys / Julijos Steponavičiūtės nuotr.
Mėsos ir moliūgų troškinys
Receptas: Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 47
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 500.00 g (nulupto)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (arba 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š. (miltelių; nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Vanduo: 250.00 ml (arba daržovių sultinio iš ekologiško kubelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.

2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.

3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!

4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).

5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.

6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.

Suskleisti
Prancūziškas troškinys
Receptas: Kiaulienos troškinys su cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 83
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (nugarinės)
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 150.00 g (šviežių trintų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėsai)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną švariai nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje apie 10 minučių.

2. Susmulkinkite nuplautas daržoves – česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuokite morką. Tada dėkite daržoves į keptuvę su mėsa. Berkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

3. Visą mišinį pakepinkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies ir tuomet pilkite grietinę, trintus pomidorus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite sultiniu. Gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug pusvalandį ant silpnos ugnies.

4. Pagamintą troškinį patiekite su ryžiais ar šviežiomis bulvėmis.

Suskleisti
Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
Receptas: Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (tinkamos troškinimui)
Aliejus: 6.00 arbat. š. (kepimui; gali reikėti kiek daugiau)
Svogūnai: 3.00 vnt. (vidutiniai, nulupti ir perpjauti per pusę)
Morkos: 4.00 vnt. (nuskustos ir perpjautos išilgai)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Baravykai: 2.00 vnt. (skiltelės džiovintų)
Rozmarinai: 3.00 vnt. (šakelės)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Alus: 500.00 ml (tamsaus)
Pastarnokas: 400.00 g (košei)
Bulvės: 400.00 g (košei)
Grietinė: 150.00 g (arba graikiško jogurto; košei)
Sviestas: 40.00 g (galima ir daugiau; košei)
Druska: 0.50 žiupsnelis (košei)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.

2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.

3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.

4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.

5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.

Suskleisti
Kiaulienos troškinys
Receptas: Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės arba sprandinės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Džiovintos slyvos: 100.00 g
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iš visų pusių apie 10 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet kiaulieną su visu skysčiu sudėkite į puodą, sumeskite lauro lapus, berkite druskos, pipirų ir patroškinkite puode dar apie 10 minučių. Jei matote, kad skysčio mažoka, pilkite virinto šalto vandens, kad mėsa neprisviltų.

2. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną ir berkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pabarstykite druska ir kepkite ant nedidelės ugnies tol, kol daržovės suminkštės.

3. Nuplaukite džiovintas slyvas ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Sumeskite slyvas į puodą su kiauliena ir sudėkite pakepintas morkas su svogūnu. Uždenkite puodą ir troškinkite viską ant nedidelės ugnies apie 30 minučių.

4. Pagamintą troškinį itin gardu valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Suskleisti
„Coq au vin“
Receptas: Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: 1.00 vnt. (geriau kaimiškas, augintas laisvėje)
Miltai: 2.00 valg. š.
Konjakas: 125.00 ml
Vynas: 500.00 ml (raudonojo)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Petražolės: 1.00 sauja
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Čiobreliai: 7.00 vnt. (šakelės)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (šiek tiek pagrūsti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (arba sviesto)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite viščiuką gabalais ir leiskite pasimarinuoti vyne ir žolelėse apie parą.

2. Ištraukite vištieną iš marinato, nusausinkite ir apkepkite plačiame storadugniame puode, kol odelė taps traški, auksinė. Supilkite konjaką ir nugarinkite jį.

3. Įberkite šiek tiek miltų, pajudinkite vištieną, kad ji jais šiek tiek apsivoliotų, ir išjunkite ugnį. Palikite trumpam puodą ramybėje, o tuo metu paruoškite daržoves.

4. Nulupkite morką ir svogūną, česnako skiltelių nelupkite, tik apžiūrėkite, kad nebūtų kokių nešvarumų, ir juos nuvalykite. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ar taukų ir apkepinkite daržoves, kol pakvips.

5. Į puodą su vištiena suberkite apkepintas daržoves, supilkite vyną ir užvirinkite. Tada sumažinkite karštį, pridenkite puodą dangčiu ir troškinkite apie 40 min., retkarčiais viską pamaišydami.

6. Prieš patiekiant leiskite uždengtam puodui su troškiniu pastovėti 10–15 min.

Suskleisti
Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
Receptas: Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 63
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (be odos ir kaulų)
Pomidorai: 400.00 ml (konservuotų; arba pomidorų tyrės)
Pupelės: 400.00 ml (konservuotų)
Pastarnokas: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 0.50 vnt. (nedidelio gumbo)
Pievagrybiai: 100.00 g
Svogūnai: 0.50 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 2.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskonių mišinys Allspice: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų troškinimui ir šviežių patiekimui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.

2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.

3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Medžiotojų troškinys su grikiais
Receptas: Medžiotojų troškinys su grikiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 54
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt.
Vištos širdelės: 500.00 g
Vištos skrandukai: 500.00 g
Grikiai: 2.00 st. (virtų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 20.00 g
Petražolės: 20.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis, svogūnus – pusžiedžiais. Nuplaukite ir nusausinkite širdeles ir skrandelius, skrandelius pasmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Įkaitinkite keptuvę (arba troškintuvą) storu dugnu be riebalų. Suberkite pomidorus, ant jų – svogūnus ir troškinkite nemaišydami keletą minučių, kol išsiskirs pomidorų sultys.

3. Įpilkite aliejų, sudėkite širdeles ir skrandelius. Pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite uždengę ant vidutinio kaitrumo liepsnos 30 minučių.

4. Ant troškinio paskleiskite virtus grikius (nemaišykite). Į vidurį įspauskite sviesto gabalą, uždenkite ir troškinkite dar 15 minučių.

5. Suberkite kapotas petražoles, išmaišykite ir iškart patiekite.

Suskleisti
Kaimiška višta, troškinta drauge su paprikomis
Receptas: Su paprikomis troškina kaimiška višta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kaimiškos vištos)
Paprikos: 3.00 vnt. (įvairių spalvų)
Vynas: 1.00 st. (baltojo, stalo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (stambios)
Raudonėliai: 1.00 sauja (šviežio)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti

1. Gabaliukais supjaustykite vištą.

2. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite, o tada tame pačiame aliejuje lengvai apkepinkite vištos gabaliukus, pasūdykite.

2. Išvalykite ir stambiai supjaustykite papriką.

3. Dėkite vištą į kepimo indą, paprikos gabalus sudėkite ant vištos ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.

4. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje, apšlakstydami baltuoju vynu

5. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu, smulkiai sukapotomis petražolėmis ir šviežiai maltas pipirais.

Suskleisti
Triušiena
Receptas: Su vynu ir konservuotais pomidorais troškintas triušis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 26
Receptas
Ingredientai
Triušiena: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.25 puodelis
Vynas: 0.30 puodelis (baltojo)
Raudonojo kario pasta: 1.00 arbat. š.
Morkos: 1.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Kaip gaminti

1. Triušį supjaustykite gabalais ir apvoliokite miltuose. Apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

2. Į puodą sudėkite smulkintą saliero stiebą, svogūną, morką, triušienos gabalėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir užpilkite konservuotais pomidorais, kario pasta, baltuoju vynu.

3. Pagardinkite čiobreliais ir raudonėliais ir uždengę dangčiu dėkite į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Troškinkite 1,5 val.

Suskleisti
Vegetariškas troškinys su bulvėmis
Receptas: Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (galite keisti 1–2 valg. šaukšt. pomidorų tyrės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 0.50 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Kario prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną ir imbierą, kol svogūnas suminkštės. Suberkite kario miltelius, smulkintą česnaką ir ciberžolę. Pakepinkite dar pusę minutės.

2. Sudėkite išskaidytą į žiedynus brokolį ir supjaustytas bulves. Kepkite 5 minutes.

3. Supilkite supjaustytus pomidorus (arba pomidorų tyrę) ir vandenį. Įberkite druskos ir užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir palikite dar 15 minučių pasitroškinti.

Suskleisti
Žuvies troškinys
Receptas: Žuvies ir šviežių daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (jūrinės žuvys (idealiai tinka menkė ar jūros lydeka), išdarinėtos, nuskustais žvynais ir be galvų, tačiau su oda ir kaulais;)
Morkos: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Bulvės: 10.00 vnt.
Daržovių sultinys: 500.00 ml (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio)
Grietinėlė: 100.00 ml
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Petražolės: 5.00 vnt. (šakelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplauname ir gana stambiai skersai supjaustome – iš viso turime gauti 12-14 gabaliukų.

2. Porą ir morkas supjaustome 0,5 cm griežinėliais, bulves kiek storesnėmis riekėmis. Žoleles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną.

3. Puode storu dugnu ar troškintuve ištirpdome sviestą ir aliejų, vos tik sviestas išsilydo, dedame porus ir pakepiname, kad suminkštėtų – maišome ir stebime, kad nepradėtų ruduoti.

4. Vos tik porai suminkštėjo, trumpam nuimame puodą nuo ugnies ir susluoksniuojame visą patiekalą: ant porų tolygiai paskirstant dedame sluoksnį morkų, ant morkų – žuvį (idealu, jei tilptų vienu sluoksniu).

5. Puodą grąžiname ant ugnies ir palengva užpilame karštu jau paruoštu sultiniu, taip, kad jis apsemtų žuvį, įberiame po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.

6. Ant žuvies viršaus lygiu sluoksniu suberiame bulves (jos neturi mirkti sultinyje – virs garuose). Nemaišome!

7. Ant vidutinės ugnies uždengtame puode patiekalą verdame apie 20 min. – kol bulvės ant viršaus bus išvirusios.

8. Vos tik bulvės išvirė, supilame ant viso patiekalo grietinėlę ir pabarstome pasiruoštais žalumynais. Nukeliame ant ugnies ir paliekame pastovėti 5-7 min.

Skanaus!

Suskleisti
Indiškas lęšių troškinys dhal su saldžiosiomis bulvėmis
Receptas: Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas)
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (ir dar 1/2 arbat. šaukšt. kashmiri aitriosios paprikos miltelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 330.00 g (viena skardinė)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Špinatai: 50.00 g
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (sėklyčių iš 3 ankščių)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (5 cm ilgio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite prieskonių mišinį: sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas bei vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kashmiri aitriosios paprikos miltelius. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat. šaukšt. į kitą indą.

2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir dėkite į tą pačią keptuvę. Padidinkite ugnį ir kepkite 1–2 minutes. Dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių!

3. Į keptuvę berkite lęšius, pilkite kokosų pieną ir 100 ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite apie valandą, vis maišydami kas 10–15 minučių ir tikrindami, ar nereikia daugiau sultinio.

4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suglebs.

5. Kol lęšiai ruošiami keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Griežinėliais supjaustykite saldžiąją bulvę, užberkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, užpilkite šlakelį aliejaus ir viską išmaišę dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20–25 min. Patiekite su lęšių troškiniu.

Suskleisti
Ajapsandali
Receptas: Ajapsandali – vegetariškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((žalia))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 600.00 g
Pomidorų tyrė: 60.00 g
Bulvės: 400.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Kalendros: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves ir prieskonines žoleles.
  2. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite baklažaną. Tuomet stambiais kubeliais supjaustykite bulves, o paprikas ir svogūną – juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
  3. Pakepinkite baklažaną, papriką ir svogūną. Kepkite bulves atskiroje keptuvėje.
  4. Joms iškepus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų tyrę, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
Suskleisti
Vegetariškas daržovių troškinys
Receptas: Vegetariškas daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 72
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt. (galvos)
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 2.00 g (2 vnt.)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (2 - 4 arba kokosų aliejaus)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 -2 malto arba tarkuoto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Ryžiai: 100.00 g (100 - 300 - virtų)
Kaip gaminti
  1. Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius.
  2. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys permatomas.
  4. Sudėkite likusius ingredientus (smulkintus brokolius, soją, imbierą, maltą papriką, žaliosios citrinos sultis ir sezamo aliejų) ir padidinkite ugnį iki maksimumo. Maišykite, kad neprisviltų ir troškinkite iki norimo brokolių minkštumo.
  5. Jei norite tirštesnės konsistencijos, porą šaukštų miltų sumaišykite su vandeniu ir įpilkite į troškinį, išmaišykite.
  6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite išvirusius ryžius ir išmaišykite.

 

Suskleisti
Studentiškas kopūstų troškinys
Receptas: Studentiškas kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 63
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 gūžės baltagūžio)
Bulvės: 6.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (konservuotų arba šaldytų žaliųjų)
Pomidorai: 100.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite gabalėliais. Kopūstą susmulkinkite.
  2. Užvirkite vandens ir suberkite į jį smulkintas daržoves.
  3. Virkite, kol suminkštės. Tada suberkite žirnelius ir smulkintus konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek pavirkite.
  4. Kai baigs virti, pagardinkite sviestu, grietine, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Uždenkite puodą ir palikite 10–15 minučių pastovėti.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis