Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokoladinis smaližių pyragas su karameliniu kremu

Šokoladinius pyragus, kurie tirpsta burnoje, mėgsta dauguma. Šiandien siūlome išsikepti tikrą smaližių pyragą, kuriam ypatingo skonio suteikia viduje besislepiantis karamelinis „Rududu“ kremas.
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / 123RF.com nuotr.

Pyragui reikės:

  • 500 g juodojo šokolado,
  • 4 kiaušinių,
  • 130 g sviesto,
  • pusės stiklinės miltų,
  • 1 valg. š. kakavos,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 1 skardinės „Rududu“ kremo,
  • 150 g lazdyno riešutų,
  • 150 g graikinių riešutų.


Gaminimas:

Sviestą kartu su 400 g šokolado ištirpinkite puode ant nedidelės kaitros, nuolat maišydami, kad neprisviltų.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.

Riešutus pakepinkite (didelę saują pakepinę padėkite papuošimui) ir sukapokite.

Į kiaušinių plakinį supilkite pravėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Išmaišykite.

Suberkite miltus, kakavą ir kapotus riešutus. Išmaišykite.

Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą išardomą kepimo formą.

Ant tešlos išdėliokite gabaliukus „Rududu“ kremo.

Ant viršaus iškrėskite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių.

Pyragą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.

Ištirpinkite likusį 100 g šokolado ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago viršų. Papuoškite kepintais ir nulukštentais lazdyno riešutais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?