Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šonkauliukai ir maltinukai: 10 geriausių receptų

Siūlome darbo savaitės pabaigą nulydėti gardžiais kąsneliais. Šonkauliukai ir maltiniai – iš Ji24 receptyno!
Kalakutienos maltiniai su razinomis
Kalakutienos maltiniai su razinomis / Fotolia nuotr.
Kiaulienos šonkauliukai
Receptas: Kiaulienos šonkauliukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (šonkauliukų)
Imbieras: 5.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies)
Medus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir keli laiškiniai česnakai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (natūralaus)
Žvaigždinis anyžius 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.

2. „Wok“ keptuvėje sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, sumeskite nusausintus šonkauliukus ir maišydamos kepkite apie 45 sekundes ant didelės ugnies, kol mėsa dailiai apskrus.

3. Tada šonkauliukus išgriebkite, ugnį sumažinkite iki vidutinės, sukrėskite į keptuvę likusį medų ir ištirpinkite.

4. Kai medus paruduos, vėl sumeskite šonkauliukus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite smulkintus laiškinius česnakus ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

5. Šonkauliukus tiekite išgriebusi iš padažo. Padažą supilkite atskirai į indelį.

Suskleisti
Maltinukai su daržovėmis ir varške
Receptas: Maltinukai su daržovėmis ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 66
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Virta 5 grūdų košė 125.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite, kartu su kmynais pakepinkite svieste, atvėsinkite, sukrėskite į daržoves.

3. Ten pat sudėkite šakute maigytą varškę, košę, suberkite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, žalumynus.

4. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, rankomis formuokite rutuliukus, juos dėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir be jokių riebalų kepkite orkaitėje.

5. Valgykite su mėgstamu padažu arba grietine.

Suskleisti
Šonkauliukai
Receptas: Šonkauliukai su medaus padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (šonkauliai)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, česnako, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir prieskonių.

3. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, šonkauliukus aptepkite medaus ir prieskonių mišiniu. Patiekalą patiekite su daržovių salotomis.

Suskleisti
Maltinukai su paprika
Receptas: Maltinukai su paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (lieso kiaulienos)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g (arba margarino)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių.

2. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi.

3. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia trintuve sutarkuokite cukiniją. Smulkiai supjaustykite svogūną.

4. Į faršą įminkykite daržoves. Suformuokite apskritus kepsnelius.

5. Keptuvėje ištirpinkite riebalus. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite maltinukus ir kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

6. Patiekite maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.

Suskleisti
Šonkauliukai
Receptas: Šonkauliukai su imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (šonkauliukai)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (5 laiškai)
Česnakai: 1.00 vnt. (skiltelė)
Imbieras: 1.00 vnt. (apie 3 cm ilgio nuluptos šaknies ir pusė š. malto imbiero)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Medus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.

2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.

3. Nuimkite šonkauliukus nuo grotelių, sudėkite į plokščią lėkštę ir apliekite padažu. Paskui vėl išdėliokite mėsą ant grotelių ir apie 10 min. kepkite.

Suskleisti
Paukštienos maltiniai
Receptas: Paukštienos maltiniai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.

2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis suminkykite vientisą masę.

5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.

6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis
Receptas: Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (šonkauliukai)
Bulvės: 10.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 2.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (šakelė žalių)
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą.

2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis. Bulves dar galite įpjauti ir į įpjovas įdėti po gabaliuką sviesto ir morkos, moliūgo ar cukinijos. Arba galite daržoves taip pat pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir sudėti šalia bulvių.

3. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol šonkauliukai apskrus, o daržovės suminkštės.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
Receptas: Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė raudona)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.

3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.

4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.

Suskleisti
Vištienos maltinukai
Receptas: Vištienos maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė)
Kviečiai: (indelis - daigintų) 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 valg. š. (keli šaukštai įvairių smulkintų žalumynų - krapų, petražolių, salierų lapkočių)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus ir nuvarvintus daigus, pagal skonį berkite druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir pipirų.
  3. Iš paruoštos masės formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus, juos išdėliokite didelėje lėkštėje ir 10 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Maltinukus kepkite gerai įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje be riebalų, kol dailiai pagels ir pakvips. Jeigu kepsite riebaluose, nepamirškite nusausinti jų pertekliaus popieriniu rankšluostėliu.
  5. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotais šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Kalakutienos maltiniai su razinomis
Receptas: Kalakutienos maltiniai su razinomis
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (žiupsnis džiovintų)
Razinos: 1.00 st. (auksaspalvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.

2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje.

3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite.

4. Porą valandų masę palaikykite šaldytuve. Ištraukusi suberkite razinas, įmuškite kiaušinį ir švariomis rankomis suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius maltinius, po kelis suverkite ant konditerinių iešmų ir iškepkite ant grotelių.

5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, pagardintais šviežiais prieskoniniais žalumynais.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos