„Norėdami klientus vaišinti maistu, kurį patys gerai pažįstame, pavasarį įsigijome netoli Vilniaus esančią fermą „Farmers Circle“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas verslininkas iš Danijos Niels Peter Pretzmann, Lietuvoje įkūręs „Nordic Food Republic“ restoranų tinklą, valdantį „Pacų“ viešbutyje įsikūrusią braseriją „14Horses“ ir barą „Sofija“, taip pat restoraną „Nord“.
Jis tikina siekiantis, kad kokybiškas, vietinis maistas būtų ant kiekvieno lietuvio stalo, o ne tik restoranuose.
Į „Pacų“ viešbučio kieme įsikūrusį turgų švieži vaisiai ir daržovės iš „Farmers Circle“ į Vilnių pristatomi du kartus per savaitę – trečiadienį ir penktadienį.
„Tad būtent šiomis dienomis nuo vidurdienio iki pat vėlaus vakaro čia veiks turgus“, – rašoma pranešime.
Turguje nebus pardavėjų – maisto produktai supakuoti į popierinius maišelius ir turi iš anksto nurodytas kainas, o pirkėjai patys į tam skirtą dėžutę įmeta reikiamą sumą pinigų.
„Mūsų restoranų klientai išsilavinę ir sąžiningi, tikime, kad tokie bus ir turgaus lankytojai. Na, o jei atsiras žmonių, kurie negalės atsiskaityti visa mūsų prašoma suma – nieko tokio. Pagrindinis šio turgaus tikslas yra dalintis su žmonėmis tuo, ko patys turime pakankamai, kas sveika ir tikrai kokybiška“, – dėsto N.P.Pretzmann.
Anot jo, šis turgus viešbučio „Pacai“ kieme bus ne paskutinis – pasibaigus šviežių daržovių gėrybių sezonui čia veiks laikinas, teminis turgus.