„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Soti, bet neapsunkinanti bulvių ir vištienos mišrainė su kiaušiniais

Ši mišrainė gali tapti nuostabiu savarankišku patiekalu, tiksiančiu ir pietums, ir vakarienei. Joje yra visko, ko reikia, kad pasijustumėte sotūs – šiek tiek bulvių, neriebios vištienos, o gaivumo suteiks smulkiai pjaustyti salierai. Beje, kuo puikiausiai galite naudoti ir vištienos bei bulvių likučius, o ne virti specialiai, tik svarbu, kad bulvės nebūtų sukritusios.
Bulvių mišrainė su priedais
Bulvių mišrainė su priedais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400–450 g bulvių, mažiau krakmolingų, verdant nesukrentančių;
  • druskos (prireiks verdant bulves, vištieną ir maišant salotas);
  • 200–300 g vištos filė (tinka jau išvirta ar iškepta ir likusi nuo kito patiekalo);
  • gabaliukas šviežio imbiero (jei vištieną virsite šviežiai);
  • 3 vidutiniai kiaušiniai;
  • 2 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais ar kubeliais;
  • 1 nedidelis šalotinis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 3 valg. šaukšt. mėgstamo majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 2 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • šviežiai maltų juodų pipirų;
  • šviežių krapų, sukapotų;
  • šviežių petražolių, sukapotų.

Gaminimas:

1. Gerai nušveiskite bulves ir išvirkite jas su odele (galite ir nuskusti, jei taip labiau patinka). Nusunkite ir leiskite atvėsti.

2. Vos kunkuliuojančiame vandenyje išvirkite vištieną, vandenį pasūdykite bei įmeskite gabaliuką nulupto šviežio imbiero – jis suteiks papildomo skonio. Mėsą atvėsinkite.

3. Išvirkite kiaušinius. Jei norite kreminio trynio, sudėkite kiaušinius į verdantį vandenį, sumažinkite kaitrą iki minimalios, virkite 6 min., o tada iškart panardinkite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimą. Kiaušiniams atvėsus, nulupkite.

4. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais, vištieną – kiek mažesniais gabaliukais, kiaušinius – ketvirčiais.

5. Majonezą nedideliame dubenėlyje išsukite su jogurtu, garstyčiomis, dideliu žiupsniu druskos, pipirais, citrinos sultimis, česnakais.

6. Į didelį dubenį, kuriame maišysite mišrainę, suberkite bulves, vištieną, salierus, svogūnus, supilkite padažą, gerai išmaišykite. Ant viršaus dėkite kiaušinio ketvirčius, pabarstykite žalumynais.

Pastaba: jei mišrainę valgysite netrukus, laikykite ją kambario temperatūroje, jei vėliau, dėkite į šaldytuvą, kur ji galės išbūti porą dienų. Žinoma, mišrainė bus skaniausia tol, kol ji bus šviežia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“