Ingredientai:
- 400–500 g lašišos filė be odos, supjaustytos stambiais kubeliais;
- 4 bulvės, nuskustos ir supjaustytos kubeliais;
- 2 morkos, nuskustos ir supjaustytos kubeliais;
- 1 svogūnas, geltonasis arba šalotinis, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1,5 l žuvies sultinio arba vandens;
- 200 ml grietinėlės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- sauja šviežių krapų, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūno kubelius ir pakepinkite, kol ims minkštėti, suberkite morkas, česnaką ir pakepinkite dar porą minučių, kol pakvips česnakas.
2. Į puodą supilkite sultinį ar vandenį, berkite bulves, druską, pipirus, leiskite užvirti ir virkite ant nedidelės kaitros uždengtame puode apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
3. Atidenkite puodą, supilkite grietinėlę, sudėkite lašišos kubelius ir pavirkite jau atidengtame puode apie 15 min.
4. Suberkite į puodą krapus, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Pilkite į lėkštes ir tiekite. Jei norisi, šalia galite tiekti ir mėgstamos šviesios duonos ar prancūziško batono.