Soti ir nekaloringa burokėlių ir avinžirnių mišrainė: šaldytuve išliks gera kelias dienas

Švelniai salstelėję virti ar kepti burokėliai – dažnas ir skanus mišrainių ingredientas. Vienas iš populiarių receptų – derinti juos su pupelėmis. Tačiau šįsyk išbandykite burokėlių ir avinžirnių duetą. O padažas bus ne grietinės-majonezo, tačiau kokybiško alyvuogių aliejaus.
Burokėlių ir avinžirnių mišrainė
Burokėlių ir avinžirnių mišrainė

Ingredientai:

  • 2 virti ar kepti burokėliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 1 skardinė avinžirnių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
  • 1 sauja gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
  • keli varškės sūrio rutuliukai (rasite pieno produktų skyriuose, tinka ir su įvairiais prieskoniais);
  • maža saujelė lazdynų riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį berkite burokėlių kubelius, avinžirnius, gražgarstes, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite riešutų.

2. Iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus, česnako ir citrinos sulčių paruoškite padažą: gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.

3. Berkite ant ingredientų dubenyje druskos, pipirų, apliekite padažu, o tada labai atsargiai pamaišykite. Galima šių salotų iš anksto pasiruošti daugiau, tik tos dalies, kurią paliksite vėlesniam laikui, nemaišykite su gražgarstėmis. Jas sudėsite prieš pat patiekiant (o galima ir be jų apsieiti).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis