Ingredientai:
- 2 virti ar kepti burokėliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- 1 skardinė avinžirnių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
- 1 sauja gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
- keli varškės sūrio rutuliukai (rasite pieno produktų skyriuose, tinka ir su įvairiais prieskoniais);
- maža saujelė lazdynų riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnelis juodųjų pipirų.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta.
Gaminimas:
1. Į vidutinio dydžio dubenį berkite burokėlių kubelius, avinžirnius, gražgarstes, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite riešutų.
2. Iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus, česnako ir citrinos sulčių paruoškite padažą: gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.
3. Berkite ant ingredientų dubenyje druskos, pipirų, apliekite padažu, o tada labai atsargiai pamaišykite. Galima šių salotų iš anksto pasiruošti daugiau, tik tos dalies, kurią paliksite vėlesniam laikui, nemaišykite su gražgarstėmis. Jas sudėsite prieš pat patiekiant (o galima ir be jų apsieiti).