Soti kiaušinių mišrainė, kuriai gaivumo suteiks obuoliai. Tiks ir kaip užtepas

Obuoliai labai tinka pačioms įvairiausioms miršainėms ir salotoms: jie standūs, tad nesubyra, suteikia gaivumu, traškumo, lengvos rūgštelės. Sumaišykite šią mišrainę iš virtų kiaušinių, sūrio, trupučio riešutų, tada praturtinkite obuoliais. Pamatysite, kaip viskas dera!
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 3 obuoliai;
  • 1 nedidelis poras;
  • 200 švelnaus skonio fermentinio sūrio;
  • saujelė graikinių riešutų;
  • 3-4 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, kuriame ruošite mišrainę.

2. Stambiai sutarkuokite sūrį ir obuolius. Porą perpjaukite išilgai į 4 dalis, o tada susmulkinkite. Visus šiuos ingredientus suberkite į dubenį su kiaušiniais ir išmaišykite.

3. Graikinius riešutus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite, stambiai sukapokite ir taip pat suberkite į dubenį.

4. Pasūdykite, įberkite pipirų, dėkite majonezo ir viską gerai sumaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir tiekite. Šią miršainę galite kaip užtepą tepti ant duonos, trapučių ar duoniukų. Likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis