Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 3 obuoliai;
- 1 nedidelis poras;
- 200 švelnaus skonio fermentinio sūrio;
- saujelė graikinių riešutų;
- 3-4 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, kuriame ruošite mišrainę.
2. Stambiai sutarkuokite sūrį ir obuolius. Porą perpjaukite išilgai į 4 dalis, o tada susmulkinkite. Visus šiuos ingredientus suberkite į dubenį su kiaušiniais ir išmaišykite.
3. Graikinius riešutus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite, stambiai sukapokite ir taip pat suberkite į dubenį.
4. Pasūdykite, įberkite pipirų, dėkite majonezo ir viską gerai sumaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir tiekite. Šią miršainę galite kaip užtepą tepti ant duonos, trapučių ar duoniukų. Likučius laikykite šaldytuve.