Soti meksikietiška avokadų ir vištienos sriuba
Gaminimo laikas: 45 min. (15 min. ruošti ir 30 min. virti)
Reikės:
- 1 didelio avokado;
- 1 žaliosios citrinos;
- 8 kukurūzų tortilijų;
- 500 g šviežios viščiukų broilerių filė;
- 600 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 1 l vištienos sultinio;
- 400 g konservuotų juodųjų pupelių;
- 400 g konservuotų kukurūzų;
- 1 svogūno;
- 1 paprikos;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 šaukštelio malto kumino;
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių;
- šviežios kalendros;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus.
Gaminame:
- Paruoškite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę su ¼ puodelio aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis ir dalimis apkepkite įkaitintame aliejuje, kol taps traškios. Išimkite iš keptuvės ir leiskite joms nusausėti ant popierinio rankšluosčio.
- Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną, išspaustą česnaką ir smulkintą jalapeno. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite nesmulkintą vištienos krūtinėlę, nusausintus kukurūzus, nusausintas ir nuplautas pupeles, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, smulkintus pomidorus, druską, kalendrą ir vištienos sultinį. Užvirkite ir leiskite virti bent 25 minutes.
- Išimkite vištieną iš puodo ir suplėšykite ją 2 šakutėmis. Sudėkite susmulkintą vištieną atgal į sriubą ir virkite dar 5 minutes, tada įpilkite laimo sulčių.
- Sriubą patiekite su tortilijos juostelėmis, avokado gabalėliais, šviežia kalendra ir laimo skiltelėmis. Galite įdėti šaukštą grietinės.