Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sotiems ir pigiems savaitgalio pietums – „Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymai

Šiltomis vasaros dienomis dažnai norisi kažko skanaus ir gaivaus, ypač – iš kokybiškų ingredientų. Tokius vasariškus patiekalus su ypatingomis nuolaidomis šviežiems produktams pasigaminti kviečia „Lidl“, kuris kiekvieną savaitgalį pirkėjus džiugina itin mažomis atrinktų prekių kainomis. Iš šį šeštadienį siūlomų produktų krepšelio galėsite pasigaminti pigų ir gardų, azijietiškų skonių kupiną kiaulienos patiekalą su traškiomis agurkų salotomis. O desertui – gaivų maskarponės desertą su vasariškomis uogomis.
Kiaulienos patiekalas
Kiaulienos patiekalas / „Lidl“ nuotr.
Temos: 3 Receptai Lidl Maistas

Šis šeštadienis „Lidl“ pirkėjus vėl pradžiugins ypatingomis kainomis atrinktiems produktams iš mėsos, daržovių ir pieno skyriaus. Tądien mėsos mėgėjai turėtų dairytis specialia nuolaida pažymėto šviežio kiaulienos kumpio be kaulo – kilogramas jo kainuos tik 3,33 Eur.

Prie mėsiškų patiekalų puikiai derės tikri vasaros skonio ambasadoriai – agurkai. Tądien jų kaina bus net 40 proc. mažesnė: kilogramą jų įsigysite vos už 1,19 Eur. Tad salotoms, raugimui ar marinavimui šių žaliųjų daržovių tikrai nepritrūks. Vasariškų desertų mėgėjai taip pat turėtų suklusti: 500 g „Milbona“ maskarponės sūrio pakuotė tik šį šeštadienį kainuos 31 proc. pigiau – 2,69 Eur.

Su tokiu pirkinių krepšeliu gardūs vasariški pietūs – garantuoti. „Lidl“ kviečia savaitgalį artimuosius ir draugus nustebinti Azijos skonių įkvėptu kiaulienos patiekalu su itin gaiviu garnyru – traškiomis saldžiarūgščių agurkų salotomis. Garantuojame, kad puikus skonis ir kvapas, nors ir trumpam, bet greitai nukels į tolimąją Aziją. O dar labiau atsigaivinti padės maskarponės kremo desertas su vasariškomis uogomis.

Azijietiškos medaus skonio kiaulienos juostelės su agurkų salotomis

Azijietiška virtuvė yra ta, kurios norisi ne tik šaltą žiemą, bet ir karštą vasarą. Ji pilna sodrių skonių derinių, kurie pradžiugina gomurį ir skrandį. Nors vasarą azijietiška virtuvė gali pasirodyti gana soti, jos patiekalams gaivos priduoda šviežios daržovės.

Kiaulienos juostelėms su medumi reikės:

  • 1 kg kiaulienos kumpio;
  • 30 ml sojos padažo;
  • 30 g medaus;
  • 1 v. š. ryžių acto;
  • 1 v. š. sezamų aliejaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 10 g tarkuoto imbiero;
  • Svogūnų laiškų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.
„Lidl“ nuotr./Agurkų salotos
„Lidl“ nuotr./Agurkų salotos

Agurkų salotoms prireiks:

  • 4 vnt. trumpavaisių agurkų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 3 v. š. ryžių acto;
  • 3 v. š. sezamų aliejaus;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 1 a. š. cukraus;
  • Druskos, pipirų ir aitriosios paprikos pagal skonį.

Pirmiausia pradėkite nuo marinato mėsai paruošimo. Dubenyje sumaišykite sojos padažą, medų, ryžių actą, sezamų aliejų, smulkintą česnaką ir imbierą. Juostelėmis supjaustykite kiaulienos kumpį ir sudėkite jas į marinatą – palikite bent 15–30 minučių pasimarinuoti.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Marinuotas kiaulienos juosteles kepkite, kol gražiai paruduos.

Kol mėsa kepa, pasiruoškite agurkų salotas. Jų gamyba neužtruks – tereikia supjaustyti agurkus daržovių skustuku. Į supjaustytus agurkus įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir, jei pageidaujate, aitriosios paprikos.

Mažame dubenyje sumaišykite ryžių actą, sojos padažą, sezamų aliejų ir cukrų. Šiuo padažu apliekite agurkus ir viską gerai išmaišykite. Leiskite šioms salotoms pastovėti bent 15 minučių šaldytuve, kad visi skoniai įsigertų į agurkus.

Mėsai iškepus, ant lėkštės išdėliokite kiaulienos juosteles. Jei liko medaus padažo, jo dar galite užpilti ant mėsos. Apibarstykite juosteles sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Patiekite kartu su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru bei agurkų salotomis.

„Lidl“ nuotr./Uogų desertas
„Lidl“ nuotr./Uogų desertas

Vasariškam desertui – maskarponės kremas su vasariškomis uogomis

Po sočių pietų pats metas atsigaivinti ir desertu. O koks vasariškas desertas be prisirpusių uogų? Rekomenduojame vasariškus pietus užbaigti lengvu ir greitai pagaminamu maskarponės kremo desertu su mėgstamomis uogomis, kuris dėl lengvos tekstūros ir gaivaus saldžiarūgščio skonio patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Desertui pagaminti jums reikės:

  • 250 g maskarponės;
  • 30 g medaus arba cukraus pudros;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 150 g šviežių mėgstamų uogų (puikiai tiks braškės, mėlynės ar šilauogės);
  • Šviežių mėtų lapelių papuošimui.

Pirmiausia pasiruoškite maskarponės kremą. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, medų (arba cukraus pudrą) ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos, kreminės masės.

Jei desertui naudojate didesnes uogas – braškes ar šilauoges – jas galite supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Kitas būdas paruošti uogas – šakute ar kitomis priemonėmis sutrinti jas iki vientisos konsistencijos.

Pasiruoškite deserto sluoksniavimui. Į taures ar dubenėlius sluoksniuokite maskarponės kremą, o ant viršaus dėkite šviežių arba trintų uogų sluoksnį. Taip kartokite tol, kol visa taurė ar dubenėlis užsipildys iki viršaus. Galiausiai desertą papuoškite šviežiais mėtų lapeliais. Prieš patiekdami, desertą galite atšaldyti. Taip jis taps dar gaivesnis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito