Ingredientai (2 asm.):
- 250-300 g pupelių, išmirkytų vandenyje per naktį (galite naudoti ir konservuotas);
- 150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės, supjautytos kubeliais;
- 1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 nedidelė morka, supjaustyta kubeliais;
- 200 g pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų, sutrintų iki tyrės;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5-1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- čiobrelių lapelių (šviežių arba džiovintų);
- 1 lauro lapas;
- 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo (nebūtina, tačiau pagilina skonį);
- 100 ml stiklinė daržovių ar vištienos sultinio (arba vandens);
- sauja šviežių petražolių, sukapotų.
Gaminimas:
1. Jei naudojate džiovintas ir išmirkytas pupeles, pirmiausiai jas išvirkite, kol bus visiškai minkštos, tačiau nesukritę.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
3. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, kurią galima vėliau dėti į orkaitę (jei tokios neturite, pirmiausiai naudokite keptuvę, paskui viską perpilkite į kepimui orkaitėje tinkantį indą). Įpilkite aliejaus, kai jis įkais, berkite šoninės kubelius ir pakepinkite, kol pakvips. Suberkite ir morkas, svogūną, kepinkite, kol daržovės kiek suminkštės, dar labiau pakvips.
4. Į keptuvę su daržovėmis ir šonine dėkite visus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir petražoles. Pirmiausiai berkite kiek mažiau cukraus, tada paragaukite, jei labai dominuoja pomidorų rūgštumas, berkite dar truputį cukraus, kuris subalansuos skonį.
5. Apdenkite keptuvę folija ir bent pusvalandžiui (galima ir valandai ar net ilgiau) kiškite į orkaitę (beje, visą dėti į orkaitę paruoštą mišinį galima pasiruošti ir iš vakaro).
6. Praėjus minėtam kepimo laikui, išimkite keptuvę iš orkaitės, nudenkite foliją, suformuokite kvapniame pupelių troškinyje 4 duobutes ir įmuškite į kiekvieną jų po kiaušinį. Dėkite į orkaitę (jau be folijos) dar kelioms minutėms – kol kiaušinių baltymai sutvirtės, tačiau tryniai dar bus skysti.
7. Dėkite į lėkštes, berkite petražolių, valgykite su šviesia kokybiška duona.