Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sotus cukinijų troškinys – išmėginkite ir nesigailėsite

Cukinijos, morkos, svogūnai – viskas gardžiai susitroškinę ir lepina jūsų gomūrį. Tvnet.lv kviečia ragauti puikaus cukinijų troškinio.
Apekpas
Apekpas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 3–4 cukinijų;
  • 4–5 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 100 g sūrio;
  • Persillade;
  • druskos;
  • aliejaus

Apkepimui:

  • Kiaušinio;
  • Miltų.

Plutelei:

  • 1 kiaušinis
  • 200 ml saldžios grietinėlėsl
  • 20 g krapų;
  • 2 skiltelių česnako.

Gaminimas:

Cukiniją supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti. Į vieną dubenį įmuškite kiaušinius, į kitą suberkite miltus.

Kiekvieną cukinijos gabalėlį apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol kiekvienas griežinėlis paskrus. Ilgai kepti nereikia, nes cukinija turi išlikti kieta.

Tada nuvalykite morkas – sutarkuokite, svogūnus – supjaustykite. Viską pakepinkite keptuvėje. Taip pat nevirkite ilgai, kol daržovės pakeis spalvą ir taps minkštesnės. Čia pridedama Persilados - prieskonių, į kuriuos įeina druska, petražolės ir džiovinti česnakai.

Vėliau paruoškite likusius ingredientus – sutarkuokite sūrį (galite naudoti savo nuožiūra), susmulkinkite krapus ir česnaką, į dubenį supilkite išplaktą kiaušinį ir užpilkite saldžia grietinėle.

Galiausiai sluoksniuokite produktus kepimo inde: cukinijos griežinėlius dėkite į indo dugną, ant viršaus uždenkite morkų ir svogūnų mase, šiek tiek sūrio, ir vėl kartokite, kol indas prisipildys. Kai visi sluoksniai išsidėstys, užpilkite grietinėlės-krapų masę ir dar įdėkite šiek tiek sūrio.

Įkaitinkite orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?