Ingredientai:
tešlai:
- 250 g sviesto arba margarino, šalto;
- 2 stiklinės miltų;
- 1 stiklinė kefyro;
- 0,5 arbat. šaukšt. geriamosios sodos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 kiaušinis (patepti).
įdarui:
- gabalas saliero gumbo;
- 1 mažas baklažanas;
- 1 nedidelė cukinija;
- gabaliukas baltagūžio kopūsto;
- 1/2 poro;
- 1 morka;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus (pakepti).
Gaminimas:
1. Ant lygaus paviršiaus suberkite miltus, padarykite juose duobutę ir į ją per burokinę tarką sutarkuokite sviestą (ar margariną), suberkite druską, su kefyru sumaišytą sodą. Kapokite viską plačiu peiliu, kol ingredientai susijungs, tada greitai viską suminkykite į vientisą tešlą.
2. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir pernakt).
3. Paruoškite įdarą. Per burokinę tarką sutarkuokite morką ir salierą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite smulkiais šiaudeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis (galite dėti ir kitų patinkančių daržovių, tik svarbu, kad jos nebūtų itin sultingos, sausesnės tinka labiau). Visas daržoves pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės, pakvips, kepindami gardinkite pipirais, druska, jei norite, ir patinkančiomis žolelėmis (tinka raudonėliai, čiobreliai, petražolės).
4. Apvalų ar keturkampį kepimo indą patepkite riebalais. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalykite į dvi dalis: 2/3 (apačiai) ir 1/3 (viršui). Didesniąją dalį iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei šonus. Krėskite ant viršaus įdarą, išlyginkite.
5. Iškočiokite ir likusią tešlą, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų. Patepkite paplaktu kiaušiniu.
6. Dėkite pyragą į iki 180°C laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–45 min., – kol viršus paruduos, o daržovės bus akivaizdžiai iškepusios.
7. Leiskite kiek pravėsti ir valgykite. Pyragas skanus ir atvėsęs.