Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sotūs ir skanūs cukinijų blynai su kumpiu ir varške

Blynų su cukinijoms, kai jos karaliauja, niekada nebus per daug. Jų receptų yra daugybė, vieni labiau mėgsta daržoviškesnius, kiti nenori itin ryškaus cukinijų dominavimo blynuose. Šį receptą priskirtume prie pastarųjų, nes švelnumo tešlai suteikia kreminė varškė (arba rikota), o papildomo skonio – virtas kumpis. Būtinai išbandykite!
Sotūs cukinijų blynai
Sotūs cukinijų blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelė cukinija, sutarkuota burokine tarka;
  • 2 dideli kiaušiniai, paplakti;
  • 80 ml pieno;
  • 150 g per sietelį pertrintos minkštos varškės arba rikotos;
  • 130–140 g miltų;
  • 20 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 80–100 g patinkančio virto kumpio, susmulkinto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • keli svogūnų laiškai, susmulkinti;
  • saujelė patinkančių žalumynų (labiausiai tinka bazilikai arba krapai), smulkiai sukapotų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį supilkite lydytą sviestą, sudėkite kreminę varškę arba rikotą ir supilkite pieną. Išmaišykite, kad viskas susijungtų. Supilkite kiaušinius, suberkite druską ir pipirus, darsyk išmaišykite.

2. Atskirai mažame dubenėlyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais, o tada šį mišinį suberkite į šlapiąją masę, maišykite tol, kol neliks sausų miltų, stenkitės itin intensyviai šaukštu nemakaluoti.

3. Tarkuotas cukinijas nuspauskite ranka, kad pasišalintų kuo daugiau sulčių, sudėkite tarkius, kumpio gabaliukus, smulkintus svogūnų laiškus ir žoleles į tešlą, išmaišykite.

4. Įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros truputį aliejaus. Jei turite nedidukę ketaus keptuvę, galite kepti blynus per visą jos plotą, jei keptuvė didesnė, tada šaukštu formuokite kelis blynus. Nedarykite jų itin storų, nes jie ir šiaip pūsis. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5. Valgykite su grietine ar jogurtiniu padažu, galite papildomai pabarstyti kapotomis žolelėmis.

Vida Press nuotr./Sotūs cukinijų blynai
Vida Press nuotr./Sotūs cukinijų blynai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?