Kepsime:
- vidutinio dydžio cukiniją.
Tešlai reikės:
- 200 g kvietinių miltų,
- 200 g žirnių miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 2 kiaušinių,
- 100 ml gazuoto mineralinio vandens,
Taip pat reikės:
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Cukiniją nulupkite ir supjaustykite priklausomai nuo jos dydžio – galite riekelėmis, galite šiaudeliais ar pusžiedžiais.
Gilioje keptuvėje arba puode iki virimo įkaitinkite rafinuotą rapsų aliejų.
Kiaušinius išplakite su druska, suberkite abiejų rūšių miltus, supilkite mineralinį vandenį ir užmaišykite tešlą.
Cukinijos gabaliukus po vieną apvoliokite tešloje ir dėkite kepti.
Kepkite maždaug po dvi – tris minutes iš kiekvienos pusės, kol tešla gražiai pagels.
Iškepusias daržoves išgriebkite ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite šiltas su sojos arba saldžiarūgščiu padažu. Skanu ir su majonezu, pagardintu česnaku bei petražolėmis.
Skanaus!