Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sotus užkandis: cukinija tešloje su aštriu padažu

Cukinija - daržo dievaitė. Kur ją įdėsi - ten neapsiriksi. Ji tinka ir sriubai, ir troškiniui, ir blynams bei salotoms. Tačiau ji gali groti ir pirmuoju smuiku! Šiandien siūlome cukiniją išsikepti tešloje ir skanauti su aštriu padažu - valgyti bus gardu ir jausitės tikrai sotūs!
Cukinijos tempura tešloje
Cukinijos tempura tešloje / 123RF.com nuotr.

Kepsime:

  • vidutinio dydžio cukiniją.

Tešlai reikės:

  • 200 g kvietinių miltų,
  • 200 g žirnių miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 ml gazuoto mineralinio vandens,

Taip pat reikės:

  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Cukiniją nulupkite ir supjaustykite priklausomai nuo jos dydžio – galite riekelėmis, galite šiaudeliais ar pusžiedžiais.

Gilioje keptuvėje arba puode iki virimo įkaitinkite rafinuotą rapsų aliejų.

Kiaušinius išplakite su druska, suberkite abiejų rūšių miltus, supilkite mineralinį vandenį ir užmaišykite tešlą.

Cukinijos gabaliukus po vieną apvoliokite tešloje ir dėkite kepti.

Kepkite maždaug po dvi – tris minutes iš kiekvienos pusės, kol tešla gražiai pagels.

Iškepusias daržoves išgriebkite ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite šiltas su sojos arba saldžiarūgščiu padažu. Skanu ir su majonezu, pagardintu česnaku bei petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento