Ingredientai:
- 1 kg bulvių;
- 2 kiaušiniai;
- 200 ml pieno;
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- gabaliukas sviesto;
- 3 raudonieji svogūnai;
- 100–200 g virto kumpio ar kitos mėsos (tinka bet kokia virta ar kepta mėsa: kiauliena, jautiena, veršiena, paukštiena);
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.
Gaminimas:
1. Į elektrinio plakiklio indą įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite. Plakdami supilkite pieną, po šaukštą suberkite miltus. Plakite, kol masė pasidarys vienalytė ir neliks sausų miltų.
2. Bulves nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais, perplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite maždaug 10 min. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kubeliais supjaustytą mėsą, pagardinkite muskatais, gerai išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.
3. Apskritą (apie 30 cm skersmens) kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (palikite kyšančius ilgesnius kraštus – bus lengviau išimti patiekalą), sukrėskite apkeptą mišinį iš keptuvįs, supilkite kiaušinių plakinį.
4. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min.