Jums reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
didelio svogūno,
400 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną, maišytą su kalakutiena),
šaukštelio džiovinto raudonėlio,
400 g konservuotų pomidorų su skysčiu,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
morkos,
pagal skonį druskos,
maltų baltųjų pipirų,
400 g spagečių.
Kaip gaminti:
1. Svogūnus išlukštenkite ir susmulkinkite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite.
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite svogūnus ir tarkuotas morkas, kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sužerkite česnakus ir dar minutę pakaitinkite.
3. Sukrėskite maltą mėsą ir mentele išskirstykite gabaliukais. Kepinkite apie 8 min. nustačiusi vidutinę kaitrą.
4. Paskui suverskite pomidorus su skysčiu, suberkite raudonėlį ir troškinkite vis pamaišydama. Kai padažas ims kunkuliuoti, sumažinkite liepsną ir toliau maišydama troškinkite 15 min.
5. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Nupilkite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu.
6. Spagečius išdėliokite į lėkštes ir užpilkite padažu. Jei mėgstate, ant viršaus galite užtarkuoti parmezano.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.