Spalvingas ir skanus šakninių daržovių ir sūrio apkepas

Šaltuoju sezonu virtuvėje ima karaliauti šakninės daržovės – morkos, įprastos ir saldžiosios bulvės, burokėliai, salierų gumbai, pastarnokai. Siūlome išbandyti patiekalą, kuriame visos jos kuria skonio harmoniją, džiugina spalvomis, o papildomu akcentu tampa išsilydžiusio sūrio ir grietinėlės padažas.
Daržovių apkepas
Daržovių apkepas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 3 bulvės;
  • 2 nedidelės saldžiosios bulvės (batatai);
  • 2 storesnės morkos;
  • 1 vidutinis pastarnokas;
  • 2 maži burokėliai;
  • gabalėlis sviesto;
  • 100 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 150 g gerai besilydančio sūrio, stambiai sutarkuoto;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • keli žiupsneliai šviežių čiobrelių lapelių.

Gaminimas:

1. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Visas daržoves nulupkite ir supjaustykite mandolina arba įprastu peiliu labai plonais griežinėliais.

3. Sudėkite daržoves į dubenį, apipilkite grietinėle, berkite parmezaną, česnaką, druską, pipirus, čiobrelius. Patogiais įrankiais ar net rankomis viską išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų priedais.

4. Daržoves klokite eilėmis į kepimo indą taip, kad vienas griežinėlis pusiau dengtų kitą. Sudėję viską, sandariai uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti. Kepkite 30–40 min., kol daržovės bus minkštos.

5. Nudenkite foliją, apibarstykite daržoves stambiai tarkuotu gerai besilydančiu sūriu ir dėkite kepti jau nebeuždengę dar maždaug 15 min.

6. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite. Tinka kaip savarankiškas patiekalas ar garnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis