Ingredientai:
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- 3 morkos;
- 3 salierų stiebai;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1,5 valg. šaukšt. kario miltelių;
- 600 ml daržovių sultinio;
- 1 indelis konservuotų pomidorų be odelių;
- 200 g raudonųjų lęšių;
- 1 citrina;
- 1 žiupsnelis druskos;
- 1 žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.
2. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Tada suberkite morkas, salierus, kario miltelius ir išmaišykite.
3. Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.
4. Pagardinkite šviežiomis citrinų sultimis, druska ir pipirais. Troškinio likučius laikykite šaldytuve, uždengtame inde.