Spalvingas ir sotus troškinys, jame karaliauja daržovės ir raudonieji lęšiai

Pavasariniai orai vis dar banguoja, tad vien tik prie salotų ir šašlykų negalime pereiti, kartais praverčia ir šiltas troškinukas. Išbandykite patiekalą, kuriame gausu daržovių ir greitai išverdančių raudonųjų lęšių.
Daržovių troškinys su lęšiais
Daržovių troškinys su lęšiais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 morkos;
  • 3 salierų stiebai;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1,5 valg. šaukšt. kario miltelių;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • 1 indelis konservuotų pomidorų be odelių;
  • 200 g raudonųjų lęšių;
  • 1 citrina;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 1 žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.

2. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Tada suberkite morkas, salierus, kario miltelius ir išmaišykite.

3. Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.

4. Pagardinkite šviežiomis citrinų sultimis, druska ir pipirais. Troškinio likučius laikykite šaldytuve, uždengtame inde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis