„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Spalvingas ir sotus troškinys, jame karaliauja daržovės ir raudonieji lęšiai

Pavasariniai orai vis dar banguoja, tad vien tik prie salotų ir šašlykų negalime pereiti, kartais praverčia ir šiltas troškinukas. Išbandykite patiekalą, kuriame gausu daržovių ir greitai išverdančių raudonųjų lęšių.
Daržovių troškinys su lęšiais
Daržovių troškinys su lęšiais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 morkos;
  • 3 salierų stiebai;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1,5 valg. šaukšt. kario miltelių;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • 1 indelis konservuotų pomidorų be odelių;
  • 200 g raudonųjų lęšių;
  • 1 citrina;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 1 žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.

2. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Tada suberkite morkas, salierus, kario miltelius ir išmaišykite.

3. Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.

4. Pagardinkite šviežiomis citrinų sultimis, druska ir pipirais. Troškinio likučius laikykite šaldytuve, uždengtame inde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“