Tačiau manome, kad tikrai bent kartelį jau turėjote susipainioti, kaip tuos spalvinguosius skanėstus teisingai pavadinti. Tad nesuklyskite – pavadinime pakeitę vos vieną raidę, kalbėsite jau visai apie kita. Ir skirsis ne tik rašyba, tarimas ar saldumyno išvaizda, bet ir sudėtis bei skonis iš esmės.
Taigi macaron (tarti ma-ka-ron) – mums puikiai žinomi prancūziški migdolų pyragaičiai. Tai jie puikuojasi įvairiausiomis tiek ryškiomis, tiek pastelinėmis spalvomis ir būtent juos vežame draugams lauktuvių, apsilankę Paryžiaus Pierre Hermé ar Ladurée saldumynų salonuose.
Šie skanėstai, gaminami iš kiaušinių baltymų, miltelinio cukraus, migdolų miltų, dažomi maisto dažais ir pertepti įvairiausiais kremais, reikalauja nemažos juos gaminančiojo kulinarinės patirties ir kantrybės. Tobulai lygus paviršius ir elegantiškas „sijonėlis“ – klasika ir elegancija mažame kąsnelyje. Daugiau apie šių sausainėlių istoriją skaitykite čia. O jei įkvėpėme išbandyti savo jėgas, receptą rasite čia:
Kita saldi nuodėmė – macaroon (tarti ma-ka-rūn). Tai ne mažiau skanus, tačiau daug žemiškiau atrodantis skanėstas, neišgąsdinsiantis ir mažiau patyrusių kepėjų. Šie sausainukai gaminami ne su migdolais, o kokosais. Gaminant irgi prireiks kiaušinių baltymų. Gelsvi ir traškūs iš išorės bei maloniai tąsūs viduje... Jie turbūt tik tuo ir panašūs į garsiuosius savo bendravardžius. Macaroon galite mirkyti šokolade ir taip jiems suteikti puošnesnę išvaizdą. Galbūt kažką panašaus netgi jau esate kepusios, tik vadinote paprasčiau – kokosiniais sausainėliais?
Tad kuo prie arbatos gardžiuositės šiandien – jaukiais kokosiniais ar madingais migdoliniais sausainėliais? Spalvingos ir skanios dienos!