Ingredientai:
- 1 avokadas, supjaustytas kubeliais;
- 2 nedideli virti burokėliai, supjautyti kubeliais;
- sauja mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- mėgstamų salotų lapelių, stambiai suplėšytų;
- gabaliukas raudonojo kopūsto, supjautyto juostelėmis;
- 1 geltonoji paprika, supjautyta šiaudeliais;
- keli ridikėliai, supjautyti griežinėliais;
- 2 nedideli agurkai, supjaustyti kubeliais;
- druskos, pagal skonį;
- stambiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
padažui:
- 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 2 ančiuvių filė, sukapotos iki pastos (nebūtina);
- keli šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visas daržoves.
2. Į nedidelį užsukamą indelį supilkite ir sudėkite visus padažui skirtus ingredientus, užsukite ir suplakite.
3. Užpilkite padažą ant daržovių, berkite druskos, pipirų, išmaišykite ir ragaukite.